Gemeente Hoorn


Veiliger verkeer rond basisscholen

21 november 2008 - Op dinsdag 25 november wordt de eerste stap gezet voor de uitvoering van de eerste fase van de maatregelen voor het verbeteren van de Verkeersveiligheid rondom basisscholen. Wethouder Cees van der Maat neemt om 8:15 uur een nieuwe voetgangersoversteekplaats bij basisschool Het Ooievaarsnest in Zwaag in gebruik.

Veilig De uitvoering van het project Verkeersveiligheid rondom basisscholen is eerder dit jaar van start gegaan in de vorm van een grootschalige handhavingactie. Vaak ontstaan er onduidelijke en drukke verkeerssituaties in de directe omgeving van de scholen als ouders hun kinderen naar school brengen of komen halen. Het doel van het project is om de verkeerssituatie voor schoolgaande kinderen en hun ouders te verbeteren en veiliger te maken. Dit door het terugdringen van het autogebruik en het aanmoedigen van het fietsen en lopen.

Maatregelen Op dinsdag 25 november gaat men van start met het vervolg op een grootschalige handhavingactie. Dit betreft fysieke maatregelen, zoals; nieuwe oversteekplaatsen, stilstaanverboden, extra fietsenrekken, paaltjes en sluizen. Door deze aanpassingen wordt het verkeersgebied bij de scholen minder druk en overzichtelijker gemaakt.

Fietsen Wethouder Van de Maat hecht grote waarde aan de uitvoering van het project. Wij begrijpen natuurlijk dat sommige ouders zullen moeten wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. Je kunt straks tenslotte vaak niet meer voor de deur parkeren. Maar de veiligheid van de kinderen is belangrijker.