Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EERSTE WINKELS IN VATHORST GEOPEND

In winkelcentrum Vathorst te Amersfoort gaan deze maand de eerste winkels open. Het winkelcentrum is gelegen in de nieuwbouwwijk Vathorst, met ruim 30.000 inwoners, ten noorden van de snelweg A1. De eerste fase van dit nieuwe stadsdeelcentrum telt ca. 37 winkels en is ruim 8.500 m² groot. De ontwikkeling en bouw van het winkelcentrum van Vathorst is in handen van Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG uit Den Haag. Bouwfonds MAB werkt hierbij nauw samen met de Gemeente Amersfoort en het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst.

Deze opening betekent dat inwoners van Vathorst dit jaar hun inkopen voor de feestdagen, en dan met name de dagelijkse boodschappen, in de eigen wijk kunnen doen. Een vestiging van Albert Heijn is geopend in combinatie met Gall&Gall en Primera. De verswinkels zoals Slagerij van Vulpen, Bakker Kletersteeg, Spakenburgse Vishandel en Van Beest Bloemen zullen volgende week open gaan. Daarnaast openen Verhage fastfood, Sushi & Salads, Kinderkledingwinkel Beauty-Kids en reisburo D-reizen hun deuren, waarmee het aanbod in Winkelcentrum Vathorst voor dit moment compleet is.

De overige winkels van fase 1 (totaal ca. 8.500 m² winkels, voorzieningen en horeca,166 appartementen en 485 parkeerplaatsen op maaiveld) zullen vanaf het begin van 2009 geopend worden. De officiële opening vindt plaats rond Pasen 2009. Het overgrote deel van de winkels is verhuurd. De verhuur is in handen van Stable International uit Amersfoort.

Ontwikkelaar van het winkelcentrum van Vathorst is Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG BV. Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG B.V. is een onderdeel van Rabo Bouwfonds, en richt zich vanuit Den Haag op de ontwikkeling van commercieel vastgoed en multifunctionele projecten. De organisatie werkt als partner samen met publieke en private partijen om te komen tot geïntegreerde oplossingen waarin wonen, winkelen en werken samenkomen. Kennis van de markt en ervaring als creatieve conceptontwikkelaar zijn hierbij belangrijke instrumenten.

Den Haag/Amersfoort, 21 november 2008

EINDE BERICHT