Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Partijen ondertekenen driejarig contract

Vebego besteedt ICT uit aan Simac

Voerendaal, 21 november 2008 - Simac ICT Nederland bv verzorgt voortaan een groot deel van de ICT voor Vebego Nederland. Beide partijen tekenden 21 november op Kasteel Cortenbach in Voerendaal een driejarig contract. Vanaf 1 december treedt de overeenkomst in werking.

Initiator van de overeenkomst is het Vebego-dochterbedrijf Hago. Wim Lousberg, directeur Shared Service Center: "Zelf de ICT verzorgen was geen optie gezien de snelle ontwikkelingen en groei van de klantengroep, vandaar de keuze voor uitbesteden. We zijn een traject ingegaan waarbij we selectiecriteria hebben geformuleerd waaraan de ICT-partij zou moeten voldoen. Van de uiteindelijk vier overgebleven kandidaten kwam Simac als beste uit de bus. Mede vanwege haar kennis en ervaring als het gaat om IBM-infrastructuren en landelijke inzetbaarheid, maar ook omdat het bedrijf qua omvang en cultuur goed bij ons past. De belangrijkste taken voor Simac zijn het bemensen van de ICT Servicedesk, zodat er bij storingen direct actie ondernomen kan worden, en het beheer van onze infrastructuur, zoals de servers en pc's. Het is de bedoeling dat Simac niet alleen voor Hago, maar ook voor andere Vebego-ondernemingen de ICT gaat verzorgen, rekening houdend met groei van de ondernemingen. We hopen hiermee onze kwaliteit van dienstverlening en efficiency te vergroten."

Maatwerk
"Om klanten optimaal te laten profiteren van ICT-uitbesteding moet je maatwerk kunnen bieden. Dat is ons uitgangspunt", aldus Bernard Dortmans, algemeen directeur van Simac ICT Nederland. "Voor bedrijven als Vebego is een betrouwbare ICT-infrastructuur van cruciaal belang. Een groot deel van hun dienstverlening is van ICT afhankelijk. Het overdragen van het ICT-beheer moet daarom niet betekenen dat Vebego haar bedrijfsprocessen compleet aan moet passen. Wij vinden dat een ICT-partner zich zoveel mogelijk aan moet passen aan de klant en niet andersom. We zijn blij dat we ook voor Vebego op deze basis de komende drie jaar hun ICT-partner mogen zijn."

Over Vebego

Vebego is een internationaal opererend bedrijf op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten. Maar bovenal is Vebego een servicepartner voor haar klanten. Altijd op zoek naar toegevoegde waarde om klanten vooruit te helpen.

Over Hago
Hago Nederland B.V. is één van de top vijf spelers in de markt voor schoonmaakbedrijven. Hago levert vanuit vijf regionale vestigingen schoonmaakdiensten door heel Nederland. Hago heeft zich gespecialiseerd in het schoonhouden van ziekenhuizen, kantoren, scholen en treinen, maar ook industrieën en cleanrooms. In totaal telt Hago 6.500 medewerkers. De totale omzet in 2007 bedroeg 144,7 miljoen euro. Hago maakt deel uit van Vebego International, dat in negen landen actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten.

Over Simac ICT Nederland
De dienstverlening van Simac ICT Nederland richt zich primair op outsourcing van ICT-infrastructuur- en werkplekbeheer voor middelgrote en grote organisaties. In de vorm van langdurige partnerships wordt samengewerkt met de klant aan een optimale ICT-omgeving door gerichte inzet van hoogwaardige kennis en planmatige uitvoering van ICT-projecten. Technologie is in onze visie een gebruiksartikel dat u in staat stelt de processen binnen uw organisatie beter uit te voeren.

Simac ICT Nederland werkt vanuit drie vestigingen in Nederland. Het hoofdkantoor bevindt zich in Veldhoven, de nevenvestigingen in Ede en Hoogeveen. Dagelijks zetten ruim 350 medewerkers zich in voor klanten uit alle sectoren. Het ook in Veldhoven gevestigde moederbedrijf (Simac Techniek NV) is genoteerd aan de Amsterdamse beurs.

////


Noot voor de redactie,