Gemeente Lansingerland


Druk bezochte informatieavond centrum Bergschenhoek bezoekers stellen vragen

Op dinsdagavond 18 november vond een bewonersavond plaats over de herinrichting van het centrum van Bergschenhoek. Zo'n honderd bewoners kwamen naar het Wolfert Dalton College om zich te laten informeren over het plan, de bouwroute, parkeeroplossingen, planning en procedures.

Rabo Bouwfonds lichtte de plannen toe voor de herontwikkeling van het centrum van Bergschenhoek. Er komt een nieuwe C1000, en ook de bestaande apotheek wordt in het winkelvolume opgenomen. De bestaande C1000 wordt deels aangepast, en er komen nieuwe winkels. Onder de winkels komt een parkeergarage, erboven appartementen.

Het bouwen in het centrumgebied, waar bewoners en winkelend publiek samen komen, moet zorgvuldig gebeuren. De gemeente gaf informatie over de aanpak van de bouw, de route die bouwverkeer gaat volgen en keek vooruit naar de procedures die gevolgd gaan worden. Hieronder kunt u de presentaties van Rabo Bouwfonds en de gemeente downloaden.

Bewoners hadden uitgebreid de gelegenheid vragen te stellen. Omdat de verkeerskundige niet aanwezig kon zijn, konden vragen over verkeer, parkeren, sluiproutes en dergelijke niet in detail beantwoord worden. Deze vragen en de antwoorden worden opgenomen in het verslag van de avond. De presentaties van de gemeente en Rabo Bouwfonds kunt u hieronder downloaden. Het verslag volgt in de week van 24 november.

Te downloaden:

* Presentatie C-B-H verkeersmaatregelen en procedure (11 nov. 2008).ppt (666 KB)

* Presentatie Rabo informatieavond C-B-H 11-11-2008 deel 1.ppt (4.49 MB)

* Presentatie Rabo informatieavond C-B-H, 11-11-2008 deel 2.ppt (5.08 MB)