Politie Noord-Holland-Noord

Verdachte van drugsdealen opgepakt

Hoorn, 21-11-2008 o De politie kreeg de afgelopen tijd diverse klachten van omwonenden over een adres aan de Klokketuin in Hoorn. Verdachte personen gingen daar af en aan met scooters en auto's. Er werd regelmatig geschreeuwd op straat en hier ondervond de buurt overlast van. De politie is een onderzoek gestart en gisteravond heeft dat geleid tot een inval in het pand.

Eerst werden echter bezoekers die uit de woning kwamen aangehouden en ondervraagd. Dit waren in totaal zeven mannen in de leeftijd van 20 tot 38 jaar oud en afkomstig uit Hoorn, Heerhugowaard en Zwaag. Zij hadden kleine hoeveelheden hard- en softdrugs bij zich, bestemd voor eigen gebruik.

Hierna werd een inval in de woning gedaan waarbij een 24-jarige inwonende van het pand werd aangehouden als verdacht van dealen van drugs. Bij deze man werden enkele geprepareerde bolletjes en ruim vijf gram cocaïne aangetroffen alsmede een paar duizend euro. De politie nam de drugs en het geld in beslag.

De zeven afgevangen druggebruikers werden in de loop van gisteravond in vrijheid gesteld. De vermoedelijke dealer werd vanmorgen in verzekering gesteld en wordt maandag 24 november aanstaande geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.