Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / MEDIA RELEASE

Solide start A1 Team Nederland A1GP Sepang

Sepang, 21 november 2008

A1 Team Nederland heeft een solide start gemaakt bij de A1GP Sepang, de derde ronde van het A1GP seizoen. Nadat Dennis Retera in de ochtend in de top 10 eindigde bij de Rookie sessie, zat Jeroen Bleekemolen in de middag dicht bij de kop met een vijfde plaats in de vrije training, op drie tiende van Danny Watts van Team Groot Brittanië.

Na zijn debuut in Chengdu nam Dennis Retera op Sepang opnieuw plaats achter het stuur van de A1GP Powered by Ferrari. De 22-jarige Retera zal de rol van A1 Team Nederland Rookie voor de rest van het seizoen gaan vervullen. Op een warm en vochtig Sepang wist hij met een tijd van 1'52.603 op een negende plek te eindigen. Daarbij verzamelde Dennis veel waardevolle data voor het team, waarmee Jeroen Bleekemolen in de middag een goede basis had voor de vrije training.

Ook die vrije training werd onder warme en vochtige condities verreden, de tijden waren dan ook nog niet sneller dan de snelste ronde van A1 Team Zwitserland vorig jaar. Die was 1'47.6. Opnieuw zat het veld dichtbij elkaar met de top 11 in een seconde.

Dennis Retera; ''Echt een gaaf circuit Sepang! Het was voor mij weer een nieuw circuit,je kunt zien dat het een Formule 1 circuit is. Het heeft alles, veel snelle bochten maar dan ook een heel technisch gedeelte. Jeroen heeft ook een aantal dingen over het circuit uitgelegd wat me zeker geholpen heeft. En kijk ook tevreden terug op vandaag. Sessie 1 zijn we op P5 geëindigd na wat kleine veranderingen aan de auto gemaakt te hebben. Sessie 2 stond ik P4 en later in deze sessie zijn we pitstops gaan simuleren. Wat een goede training voor het team is en vervolgens ook voor mij, iets wat ik dus nog nooit gedaan had. Daarna zijn we dus ook terug gezakt naar P9. Heb weer veel geleerd vandaag en ga alles en iedereen dit weekend dus ook weer op de vingers kijken om nog meer te leren.''

Jeroen Bleekemolen; "We zijn goed begonnen vandaag. Dennis heeft het goed gedaan en aan zijn informatie hadden we een hoop. Toen ik op de baan kwam merkte ik dat het circuit erg weinig grip heeft. Waarschijnlijk ligt er ander asfalt. Dat zorgt ervoor dat de auto's veel glijden. In de snelle bochten heeft de Ferrari nog wel veel grip door de grote hoeveelheid downforce. Ten opzichte van de concurrentie verloopt het goed. We zitten nu goed bij de top. Het hele veld zal weer erg dichtbij elkaar zitten morgen, dus het is zaak alle puntjes op de i te krijgen. We hebben met het hele team goed gekeken welke kant wel opgaan en hopelijk kunnen we morgen twee goede kwalificaties neerzetten."

Jan Lammers "We zaten er vanaf het begin goed bij en we willen dat uiteraard ook tot het einde op zondag volhouden. De kop zit zoals gewoonlijk weer dicht bij elkaar, we moeten dus het hele weekend er bovenop blijven zitten. Dennis Retera heeft belangrijk voorbereidend werk gedaan tijdens de Rookie sessies en begint ook z'n draai te vinden binnen het team. Morgen kan het goed gaan maar zondag moet dat weer opnieuw gebeuren. Onze mannen hebben weer hard gewerkt o.a. aan de pitstops, de equipment en aanpak is wat aangepast zodat we ook daar competitief kunnen zijn. Jeroen's pole position in Zandvoort en de snelheid van Robert in China zal het vertrouwen sterken.Alles is goed te volgen via RTL dus moedig ons aan, we hebben het constant nodig! "Powered by Ferrari is A1GP en "Powered by the Fans" is Team Nederland.

Morgen krijgen de teams tijdens de kwalificatie de beschikking over een 'Powerboost Joker', zij kunnen in één van de vier segmenten deze inzetten en zo gedurende een vliegende ronde 60 pk extra vermogen. Deze functionaliteit zit in de nieuwe A1GP Powered by Ferrari en zal nu dus ingezet worden als extra strategisch element.

De teams kunnen zoals gezegd zelf bepalen of ze de 'joker'gebruiken voor de Hoofdrace of Sprintrace kwalificatie.

RTLGP doet uitgebreid verslag van de A1GP Sepang. Morgenochtend om 07.00 uur Nederlandse tijd is op RTL7 de kwalificatie live te zien en zondagochtend om 06.45 begint de uitzending met een integraal verslag van de Sprintrace, gevolgd door de Hoofdrace live.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl