FNV ingenomen met crisismaatregelen kabinet

21/11/2008 16:11

FNV Vakcentrale

"Het kabinet heeft een verstandig besluit genomen. Onze leden zijn vandaag niet voor niets naar Den Haag gekomen." Dat zegt FNV-voorzitter Agnes Jongerius in een eerste reactie op de maatregelen van het kabinet om de gevolgen van de crisis aan te pakken.

Nederlands grootste vakcentrale constateert dat de hoofdmoot van het eerder gepresenteerde tienpuntenplan door het kabinet gehonoreerd is. Jongerius: "Ga maar na, er komt een fatsoenlijke regeling voor werktijdverkorting met behoud van ww-rechten, zowel voor vaste werknemers als flexwerkers. Daardoor voorkomen we dat grote groepen werknemers onnodig en voortijdig op straat komen te staan. Maar ook scholingsfaciliteiten en mobiliteitscentra voor de mensen die onverhoopt toch werkloos worden."

Volgens Jongerius tonen de gebeurtenissen vandaag aan dat gezamenlijk optrekken zijn vruchten afwerpt: "Enerzijds onze mensen van Nedcar en andere metaalbedrijven. Die trotseerden toch maar de elementen op het Plein voor de Tweede Kamer. En even verderop bij onze inderhaast ingelaste persconferentie werkgevers- en werknemersorganisaties die schouder aan schouder uiting gaven aan hun zorgen."








FNV