Senternovem


21-11-2008 | WBSO krijgt 20 miljoen extra voor ICT-sector

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) en het ministerie van Financiën gaan de ontwikkeling van innovatieve diensten en ICT extra stimuleren. In 2009 stellen zij 20 miljoen euro extra beschikbaar binnen de WBSO.

Met deze 20 miljoen extra kan ruim 90 miljoen euro loon voor innovatie worden ondersteund. In 2011 wordt dat bedrag verhoogd naar 69 miljoen euro extra. Bij de ontwikkeling van een dienst speelt ICT vrijwel altijd een essentiële rol. Een voorbeeld van een dienst met ICT als basis is betalen met een mobiele telefoon of file-informatie verwerking bij navigatieapparatuur in de auto. Vanaf 2009 kunnen programmatuurprojecten worden ingediend die eerder niet voor ondersteuning vanuit de WBSO in aanmerking kwamen.

Tot voor kort kwam een onderneming in aanmerking voor de WBSO als men programmatuur ontwikkelde op basis van nieuwe ICT-principes. Vanaf 1 januari 2009 mag het ook gaan om het ontwikkelen van programmatuur die bestaande programmatuurcomponenten op een technisch nieuwe wijze integreert of laat samenwerken.

Binnenkort wordt de aangepaste regelgeving gepubliceerd in de Staatscourant.