Persberichten 21/11 middag

Regio, 21-11-2008

Katwijk Politie onderzoekt ramkraak In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 november is een kledingzaak op de Voorstraat rond 03.50 uur doelwit geweest van een ramkraak. Een grijskleurige personenauto reed een ruit van de voorgevel in. Daarop is een grote hoeveelheid kleding uit de kledingzaak weggenomen. De auto werd later zonder inzittenden in het duingebied aan de laan van Nieuwzuid aangetroffen en bleek uit diefstal afkomstig te zijn. De politie doet verder onderzoek. Indien u informatie kunt verschaffen over deze diefstal, verzoeken wij u contact op te nemen met de politie van Katwijk via nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Leiden Snorfietsster rijdt tegen geparkeerde auto De politie heeft op donderdagavond 20 november rond 21.30 uur een 18 jarige snorfietsster uit Leiden aangehouden. Zij reed komende uit de richting van de Hyacinthenstraat in de richting van de Koninginnelaan. Zij had haar voertuig niet goed onder controle en ze reed tegen de rechtervoorzijde van een geparkeerde personenauto aan. De snorfietsster is hierop een blaastest afgenomen waaruit bleek dat zij vermoedelijk alcohol gedronken had. Hierop is zij aangehouden en heeft er een bloedafname plaatsgevonden in het ziekenhuis om het alcholgebruik vast te stellen. De uitslag hiervan is nog niet bekend

Leiden Politie houdt fietser aan De politie heeft in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 november omstreeks 03.00 uur een 22 jarige fietser uit Leiden aangehouden. Hij was betrokken bij een aanrijding met een 35 jarige automobilist uit Leiden. De automobilist wilde de kruising van de Oude Vest en de Pelikaanstraat oprijden toen hij plotseling werd verrast door de fietser. Deze kwam van rechts maar reed over de stoep en wilde de Oude Vest oprijden. Een aanrijding kon niet vermeden worden. Op wat schrammen na lijkt de schade slechts materieel te zijn. Na onderzoek bleek de fietser onder invloed van alcohol te zijn (385 ug/l). Hij kreeg een rijverbod opgelegd en is diezelfde nacht in vrijheid gesteld.

Hazerswoude-Rijndijk Bedrijfsinbraak In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 november is ingebroken in een bedrijf aan de Rijndijk. Men heeft een deur opengebroken om binnen te komen. Vervolgens werd het pand doorzocht waarna er onder meer geld en documenten zijn weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 8844.

Alphen aan den Rijn Politie treft gestolen snorfiets aan bij verkeerscontrole De politie heeft op donderdagavond 20 november rond 19.15 uur een 28 jarige snorfietser uit Alphen aan den Rijn aangehouden.Tijdens een verkeerscontrole bleek dat de man niet in het bezit was van een bromfietscertificaat, kentekenpapieren en verzekeringspapieren. Bovendien bleek de snorfiets van diefstal afkomstig te zijn. Het voertuig kon worden gelinkt met een aangifte van 22 september dit jaar. Desgevraagd verklaarde de man niet op de hoogte te zijn van de verplichting eerder genoemde papieren te hebben en ook niet van de herkomst van de snorfiets.

--- einde berichten ---