Gemeente Breda

Parkeergarage Het Turfschip officieel in gebruik

Klik hier voor vergroting.

Parkeergarage Turfschip4.JPG

Op vrijdag 21 november heeft wethouder Wilbert Willems de gemeentelijke parkeergarage Het Turfschip aan het Chasséveld in Breda officieel in gebruik genomen. De nieuwe garage biedt plaats aan 600 autos. Met dat grote aantal parkeerplaatsen en ook een stalling voor 400 fietsen heeft Het Turfschip voldoende ruimte voor bewoners en bezoekers van niet alleen bioscoop en fitness, maar ook van theater en casino.

Wethouder Willems: De gemeente wil graag de parkeergarages in Breda beheren. We kunnen op die manier het parkeren op straat tegengaan. Voor de leefbaarheid in de stad is het beter dat autos zoveel mogelijk van de straat af en de garages in gaan. Bovendien kunnen we de verkeersstromen in de stad beter reguleren. Met de Turfschipgarage hebben we meer capaciteit om bezoekers op te vangen aan de rand van de binnenstad, zodat het stadshart minder verkeer te verwerken krijgt. Door de parkeergarage te combineren met een fietsenstalling bevorderen we ook het fietsgebruik in Breda.

De modern ingerichte garage bestaat uit een grote parkeerkelder met daarnaast vijf lagen in een parkeertoren aan de achterkant van het complex. De ondergrondse parkeerlaag bevindt zich direct onder de megabioscoop en de fitnessruimten. De ingang ligt aan de voorkant van het complex. Via twee rijbanen naar beneden krijgt men toegang tot de parkeergarage.
De garage is gebruiksvriendelijk ingericht en heeft parkeervakken van 2,5 meter breed. De vloeren van de verschillende parkeerlagen hebben steeds een andere kleur en de parkeervakken zijn duidelijk genummerd, zodat het makkelijk te onthouden is waar de auto geparkeerd staat. Via de garage zijn de entreehal van de bioscoop en de fitnessruimten goed te voet bereikbaar. In de hal ernaast staan betaalautomaten. Voor bewoners van de appartementen in het Turfschipcomplex zijn er extra parkeerplaatsen.
Op 16 december aanstaande wordt het totale complex op feestelijke wijze geopend.

In principe gelden dezelfde parkeertarieven als in de andere gemeentelijke garages, maar tot 1 januari geldt in de nieuwe parkeergarage een gereduceerd tarief van 0,80 per uur of 4,00 per dag. Het stallen van fietsen is gratis.
De parkeergarage en fietsenstalling zijn vanaf 22 november in gebruik. Openingstijden: van maandag t/m zaterdag van 07.00 tot 03.00 uur en op zondag van 10.00 tot 03.00 uur.

Breda, 21 november 2008