Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 21-11-2008

Politieteams binden de strijd aan met stijging aantal woninginbraken

ETTEN-LEUR: Het politieteam Etten-Leur, Rucphen en Zundert bindt de strijd aan met een stijgend aantal woninginbraken in zijn gebied. In de afgelopen vier weken werden er 34 woninginbraken gemeld, dat is bijna een verdubbeling met de maand daarvoor. Traditiegetrouw lopen de cijfers altijd op aan het einde van het jaar, maar deze stijging moet een halt toe geroepen worden.

Agenten van het team gaan vooral meer controles uitvoeren in de avonduren, want uit een gedegen analyse is gebleken dat de inbraken vooral aan het einde van de avond dan wel in de nacht plaatsvonden. De controles beginnen dit weekeinde. De afgelopen twee weken werden dertien inbraken gepleegd door middel van gaatjes boren. De inbrekers zijn vooral actief in drie wijken in Etten-Leur (Hooghuis, de Griend en de Grauwe Polder), maar ook in Rijsbergen en voor een deel in Zundert.

De politie realiseert zich dat de controles in de zogeheten hot spots een behoorlijke impact kunnen hebben op de bewoners, zeker in de nachtelijke uren. Maar controles als deze zijn een prima middel om de pakkans van inbrekers te vergroten en zo de inbraken terug te dringen. De politie gaat in overleg met andere ketenpartners als gemeenten en woningbouwcorporaties om te kijken welke preventieve boodschappen naar burgers gecommuniceerd kunnen worden. Dit door middel van bijvoorbeeld flyers die uitgedeeld worden. Uiteraard kunnen mensen ook zelf het risico op een inbraak beperken door te zorgen voor goed hang- en sluitwerk.

Ook stijging in Bavel
Ook het team Breda Zuid-Oost maakt zich zorgen over een fikse stijging van woninginbraken in Bavel. Daar vonden in de periode 13 november t/m 20 november maar liefst acht woninginbraken plaats, terwijl de laatste inbraak daarvoor dateert van eind oktober. In bijna alle gevallen kwamen de inbrekers binnen door een ruit aan de achterzijde van de woning te forceren. De politie gaat een SMS-Alert en een Mail-Alert versturen om inwoners van Bavel te waarschuwen. Als zij verdachte personen en/of situaties zien, kunnen ze direct de politie bellen.

Politie onderzoekt berovingen in centrum Breda

BREDA: De politie onderzoekt twee straatroven en een mogelijke poging straatroof die plaatsvonden in de nacht van donderdag op vrijdag in het centrum van Breda. Tussen 03.55 en 4.30 uur speelde dit zich af. De politie stelt een onderzoek in en onderzoekt naar een mogelijk verband tussen de zaken. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0900-7000.

Rond 04.00 uur fietste een 20-jarige Bredanaar op de Nieuwe
Ginnekenstraat toen een man naast hem kwam fietsen en hem met een mes bedreigde. Hij eiste zijn spullen waaronder een telefoon. Het
slachtoffer heeft deze afgegeven.
Omstreeks 04.10 uur is een 24-jarige man in de Torenstraat door een man met een mes bedreigd. Het slachtoffer wist in eerste instantie met zijn fiets weg te komen, maar de berover reed achter hem aan en duwde de man van zijn fiets. Het slachtoffer heeft zijn portemonnee
afgegeven.
Op de Markendaalseweg vond een poging tot een beroving plaats. Drie personen liepen over de Markendaalseweg toen een man met zijn fiets naast hen kwam rijden. Hij begon een praatje en zwaaide met een mes in het rond. De man is ervandoor gegaan en liet het drietal geschrokken achter.
Het signalement van de dader luidt als volgt: manspersoon, getint uiterlijk, leeftijd 17-21 jaar oud, lengte ongeveer 1.65 - 1.70 meter, zwart krullend haar, gekleed in een donkerkleurig jack tot heuphoogte, grijskleurige trui met capuchon, en een spijkerbroek.

Bredanaar opgepakt voor diefstal telefoon

BREDA: Vrijdagochtend omstreeks 06.30 uur heeft de politie een 23-jarige Bredanaar opgepakt in zijn woning in de wijk de Heuvel. De politie nam begin augustus een aangifte op van een diefstal van een telefoon uit een sportcentrum aan het Chasseveld. Onderzoek wees op verdachte. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Dronken man valt op door rijgedrag

BREDA: Op de Belcrumweg heeft de politie vrijdagochtend rond 02.00 uur een 34-jarige Bredanaar aangehouden voor rijden onder invloed. De man viel met zijn rijgedrag op. Agenten hebben de man laten blazen en daaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 495 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven betrapt

BREDA: Donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur is op de Lange Brugstraat een 38-jarige inwoner uit Rijen opgepakt voor winkeldiefstal. Agenten zagen dat de man een drogisterij inliep en een doos met tandenstokers meenam zonder deze te betalen. De man is staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat hij ook gestolen T-shirts in zijn tas had zitten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BREDA: Bij een kledingzaak in de Barones zijn donderdagmiddag rond 13.45 uur twee 14-jarige meisjes uit Oosterhout betrapt op diefstal van kleding. Toen ze de winkel verlieten ging het alarm af. Het bleek dat één verdachte twee blousjes mee wilde nemen. Ze zijn overgedragen aan de politie. Uit het verhoor bleek dat een van de verdachte niet op de hoogte was van de bedoelingen van haar vriendin.

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdagochtend omstreeks 10.30 uur een 42-jarige inwoner uit Etten-Leur opgepakt voor winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan het van Bergenplein zag een medewerker dat hij
verschillende producten in zijn tas stopte maar deze niet bij de kassa afrekende. Het ging om enkele tubes tandpasta en enkele pakken wasmiddel. De man is meegenomen naar het bureau.

Auteur: Eefje Klijberg

Laatst gewijzigd 21-11-2008 16:26 | © Regio Midden en West Brabant |