Gemeente Den Haag

Weimarstraat gaat voor Keurmerk Veilig Ondernemen (21 november)

Ondertekening intentieverklaring voor aanpak veiligheid winkelstraat

De ondernemers, politie en gemeente uit de Weimarstraat gaan samenwerken om de veiligheid in het winkelgebied te verbeteren. De partijen onderstreepten de samenwerking woensdag 19 november met de ondertekening van de intentieverklaring voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

De intentieverklaring is getekend door winkeliersvereniging Weimarstraat, politie, gemeente, HTM, Hoofdbedrijfschap Detailhandel en brandweer. Namens de gemeente heeft Jetta Klijnsma haar handtekening geplaatst. Met de intentieverklaring verbinden de partijen zich aan een langdurige samenwerking om het keurmerk te behalen en te behouden. De eerste stappen zijn het maken van een veiligheidsscan om de precieze problemen in kaart te brengen en het opstellen van een actieplan. De concrete maatregelen uit het actieplan voeren de partijen samen uit. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het opknappen van onveilige plekken of het beter beveiligen van winkels.

Ook in de Weimarstraat hebben ondernemers te maken met verschillende vormen van kleine criminaliteit en overlast. Met de samenwerking willen de partijen deze problemen aanpakken. In de Haagse Binnenstad wordt de criminaliteit en de overlast al langer bestreden met het KVO. De resultaten van de acties, zoals het collectief winkelverbod voor winkeldieven en overlastgevers, zijn daar zichtbaar in dalende criminaliteitscijfers.

Veilig ondernemen
Veilig ondernemen is onderdeel van het veiligheidsbeleid van de gemeente Den Haag. Doel is een duidelijke afname van criminaliteit en overlast en een verbetering van het veiligheidsgevoel van de Hagenaar. Voor de gemeente Den Haag is dit prioriteit nummer één. Centraal in de aanpak staat de samenwerking tussen alle betrokken partijen en het delen van verantwoordelijkheden.