PvdA Rotterdam


PvdA steunt cultuurinstellingen

Vr 21 Nov 2008 - Redactie
PvdA steunt cultuurinstellingen

Gisteren werden, bij vaststelling van het Cultuurplan in de gemeenteraad, de subsidies voor de komende vier jaar bepaald voor tientallen Rotterdamse culturele instellingen. De PvdA heeft een aantal kleine reparaties doorgevoerd in het Cultuurplan.

Het Lezersfeest, Kunst in de Klas, Villa Zebra, Hal4 en Bonheur krijgen hierdoor de komende vier jaar extra geld. De PvdA heeft het geld hiervoor binnen het Cultuurplan vrijgemaakt. PvdA-raadslid Jacqueline de Jong: De afwegingen die de Raad voor Kunst & Cultuur en het stadsbestuur gemaakt hebben waren zorgvuldig en goed. Voor een paar instellingen bleek achteraf echter dat niet alle relevante informatie was meegewogen, waardoor zij te weinig geld zouden krijgen om hun taken goed uit te kunnen voeren. Dat hebben we nu gerepareerd.

De PvdA wil ook meer aandacht voor jongeren en cultuur. Het Urban Podium dat in 2009 gaat komen is een signaal dat jongeren eindelijk serieus genomen worden. Maar ook op jongere leeftijd hebben kinderen het recht met kunst en cultuur in aanraking te komen. Met het jongerenjaar voor de deur is dit het moment om daarin te investeren! aldus De Jong.

Door voorstellen van de PvdA komt er een jeugdcultuurfonds, dat kinderen van minder draagkrachtige ouders in staat stelt om actief met cultuur bezig te zijn. Daarnaast zullen er op tien scholen buitenlandse kunstenaars projecten gaan doen waardoor kinderen direct in aanraking komen met kunst en daaraan een bijdrage kunnen leveren.

Het stadsbestuur zal onderzoeken of het een kenniskring voor kunsteducatie op te richten. De PvdA wil graag dat de al aanwezige samenwerking tussen verschillende instellingen op dit gebied verstevigd wordt.