Bredeschool.nl

Spelelier wint tweede ronde KubusQuiz

vrijdag 21 november 2008

Brede schoolcoördinator Ghislaine de Brouwer nam vandaag als eerste winnaar van de ronde techniek in de KubusQuiz een taart, een tas en de MOOV in ontvangst.

Een team van medewerkers van de gemeente Boxtel en Brede School De Wilgenbroek, waarvan prijswinnaar obs De Spelelier deel uitmaakt, ontving de redactie vanmiddag in Boxtel. Vooral de MOOV, een bouwpakket waarmee kinderen zonder gereedschap een eigen voertuig kunnen maken, viel erg in de smaak. Net als de vorige keer ging de weekendtas naar de inzender, de taart naar het team en het bouwpakket naar de school.

Ghislaine won deze ronde namens de Spelelier, omdat uit haar antwoord op de open vraag `Welke rol speelt techniek op jouw brede school en hoe heb je dit thema verwerkt in het naschools aanbod?' blijkt dat de Spelelier techniek als onderdeel van de brede school goed op waarde schat. Zo haalde de school een technische leerkracht binnen die de school in contact bracht met het naschoolse techniek educatieproject MAD Science en de Spelelier inschreef voor het techniektoernooi. Ghislaine: `Het onderwerp techniek loopt als een rode draad door allerlei lessen en projecten en wat de kinderen leren daar gaan ze mee verder in het naschoolse activiteitenaanbod.'

Maandag ontvangen de overige negen winnaars van de tweede ronde hun prijs. Ook zij ontvangen een taart en een MOOV. De tas kunnen de winnaars afhalen in deBredeSchoolstand tijdens de NOT. Speel ook de volgende ronde van de KubusQuiz! We spelen nu ronde 3 met als onderwerp Multifunctionele accommodaties.