Politie Zuid-Holland-Zuid

21/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 21-11-2008 o Persberichten district I

POLITIE HOUDT VERDACHTEN SCHIETPARTIJ AAN
DORDRECHT De politie heeft in de afgelopen dagen twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de schietpartij op de Tollenstraat/Isaäc da Costastraat van 3 november jl. Op 3 november jl. kreeg de politie melding van een schietpartij op bovengenoemde locatie waarbij twee 18-jarige mannen gewond waren geraakt. De schutter ging er direct vandoor op de fiets en kon niet meer worden achterhaald. De recherche van het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard heeft naar aanleiding van dit incident een uitvoerig onderzoek ingesteld waarbij de slachtoffers en verschillende getuigen zijn gehoord. Uiteindelijk leidde dit onderzoek dinsdagavond 18 november tot aanhouding van één van de verdachten, een 31-jarige inwoner uit Maassluis. Woensdagochtend 19 november kon de tweede verdachte, een 37-jarige inwoner van Dordrecht, worden aangehouden. Deze laatste persoon wordt ervan verdacht de schutter te zijn. Beiden zijn in verzekering gesteld.
De toedracht van de schietpartij ligt vermoedelijk in een onenigheid die al eerder tussen de betrokkenen plaats had gehad. De slachtoffers en de verdachten kenden elkaar.

AANHOUDING IN VERBAND MET DRUGS
ZWIJNDRECHT De politie heeft een donderdagmiddag 20 november op de Kort Ambachtlaan een 40-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Bij controle bleek de man vier zakjes met cocaïne bij zich te hebben. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hij wordt nog verhoord.

FIETSVERLICHTING
DORDRECHT Tijdens de reguliere surveillance in de wijken Krispijn, Wielwijk en Crabbehof zijn donderdagavond 20 november 5 fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht. Naast de bon kregen de fietsers van de politie een lampensetje zodat zij voortaan goed zichtbaar zijn in het donker.