Gemeente Almere

Hoogste punt winkelpand Circus

26-11-2008 | Start: 15:00 | Eind: 16:01

Op 26 november van dit jaar wordt het hoogste punt van de nieuwbouw van 't Circus bereikt, altijd een bijzonder bouwmoment. Samen met Corio, eigenaar van 't Circus en Fortis Vastgoed, ontwikkelaar van het gebouw, nodigen wij u uit om dit feestelijke moment bij te wonen.

Door de uitbreiding van het Stadshart van Almere in de richting van het Weerwater, heeft 't Circus een prominente positie gekregen: een zeer goede A1 locatie in het hart van de stad, precies tussen het bestaande en nieuwe gedeelte van het Stadshart. Vanwege de cruciale ligging hebben de architecten Kees Rijnboutt en Frederik Vermeesch van architectenbureau Rijnboutt, Van der Vossen Rijnboutt een gebouw met een krachtige uitstraling ontworpen. Er is voor een donkere natuurstenen gevel gekozen, bekleed met metalen koperen panelen.

Het nieuwe winkelgebouw kent 12.000 m2 winkeloppervlak verdeeld over verschillende lagen: souterrain, begane grond en eerste verdieping. Boven het winkelgedeelte is op de tweede etage ruimte voor fitness. Even ter vergelijking, het oude Circus kende maar 2.600 m2 winkeloppervlak op éen niveau.

Als alles volgens planning verloopt, openen de eerste winkels in het voorjaar van 2009 hun deuren.