Ingezonden persbericht


Ouderijnbrug weer open

De renovatie van de Ouderijnbrug is bijna afgerond. Op vrijdag 21 november opent wethouder Giesberts de brug samen met kinderen van basisschool 'de Brug'. Daarna is de belangrijke verbinding tussen de Kanaalstraat en de Laan van Nieuw Guinea weer hersteld.

De Ouderijnbrug is een monumentale ophaalbrug uit 1916, en dit jaar helemaal gerenoveerd. De renovatie maakt deel uit van het groot onderhoud waarmee de gemeente veel bruggen, wegen en viaducten vernieuwt en verbetert. Met de afronding van de renovatie ligt er een brug die zowel voor de weggebruiker als voor de brugwachter weer heel en veilig is.

Tijdens de renovatie bleek dat de brug er slechter aan toe was dan aanvankelijk werd gedacht. Zo moesten de hameipoort en de bijbehorende tandwielkast compleet worden vervangen, in plaats van gereviseerd. Ook is de bovenkant van de landhoofden vernieuwd. Daardoor hebben de werkzaamheden langer geduurd dan gepland. Daarnaast is de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers verbeterd. De stalen bovenbouw van de brug is opnieuw geschilderd in de kleuren geel, blauw en groen. De kleurkeuze is afgestemd op de kleurrijke wijk Lombok.

Duurzame materialen
Bij de renovatie is gekozen voor duurzame materialen. Bijvoorbeeld kunststof panelen voor de voetpaden in plaats van houten planken. Deze panelen gaan veel langer mee dan hout en kunnen eenvoudiger worden verwijderd om de onderliggende stalen delen te onderhouden.

Verkeersmaatregelen
Op de brug zijn fietsstroken aangebracht en verhoogd ten opzichte van de rijweg. Hiervoor is de rijweg op de brug versmald naar 3,5 meter en is de om-en-om rijrichting nu ook voor personenauto's gerealiseerd. Om de veiligheid voor de voetgangers te vergroten, zijn de brugleuningen verlengd.

De opening
Vrijdag 21 november opent wethouder Giesberts (Openbare Ruimte) samen met kinderen van basisschool 'de Brug' de Ouderijnbrug. De opening vindt plaats vanaf 11.30 uur op de hoek van de Billitonkade en de Kanaalstraat. In verband met het weghalen van de noodbrug, is de Ouderijnbrug na 16.00 uur open voor alle verkeer.



Ingezonden persbericht