Universiteit Twente

Internationale topsprekers op UT-symposium over innovatie en creativiteit

Prof. Henry Chesbrough, autoriteit op het gebied van open innovatie, en Charles Landry, kenner op het gebied van stedelijke ontwikkeling, zijn op vrijdag 21 november 2008 de hoofdsprekers tijdens een symposium aan de Universiteit Twente over `Open innovation and creativity in management and governance'.

De presentaties zijn onderdeel van een internationaal symposium ter gelegenheid van het 8^e lustrum van de faculteit Management en Bestuur.

De Amerikaanse hoogleraar en innovatie-goeroe Henry Chesbrough is dé grondlegger en autoriteit op het gebied van Open Innovatie. Chesbrough verlaat het klassieke idee van innovatie dat compleet binnen de muren van een organisatie plaats vindt. Innovatie kan volgens hem overal vandaan komen, en kan ook zijn weg vinden naar buiten. Organisaties gaan steeds meer samenwerken met concurrenten, toeleveranciers, universiteiten, onderzoeksinstituten en klanten. Op het gebied van kennismanagement, intellectueel eigendom en menselijk kapitaal zorgt deze ontwikkeling voor nieuwe uitdagingen. Chesbrough heeft dit samengevat in het concept `Open innovatie'.

De Brit Charles Landry is oprichter en directeur van Comedia, een gerespecteerd bureau dat aan tientallen steden wereldwijd advies geeft op het terrein van cultuur en creativiteit als krachtbron voor stedelijke ontwikkeling. Landry is de bedenker van de term `de creatieve stad'.

Tussen de keynotes in worden er in twee series zes parallelsessies aangeboden. Deze worden gepresenteerd door wetenschappers en alumni van de faculteit Management en Bestuur. Voertaal is Engels.

Het symposium vindt plaats in de Grolsch Veste. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.mb.utwente.nl

Faculteit Management en Bestuur

Al 40 jaar biedt de Universiteit Twente opleidingen aan op het terrein van bedrijfs- en later sociale en gezondheidswetenschappen. Deze richtingen zijn momenteel ondergebracht bij de faculteit Management en Bestuur. Inmiddels heeft de faculteit een groei doorgemaakt naar zes studierichtingen: Bedrijfswetenschappen, Technische Bedrijfskunde, Bedrijfsinformatietechnologie, European Studies, Gezondheidswetenschappen en Bestuurskunde.