Gemeente Voorschoten

Zuid-Holland

De Romeinse tijd in Zuid-Holland

`De Romeinse tijd in Zuid-Holland' is de titel van de nieuwe tentoonstelling van het Historisch Museum Voorschoten, De tentoonstelling is vanaf 21 november a.s. geopend voor publiek. Uiteraard zullen er ook tijdens deze tentoonstelling diverse zondagmiddaglezingen worden georganiseerd. De tentoonstelling is t/m 8 februari 2009 te bezichtigen op vrijdag-, zaterdag-, en zondagmiddag van 14.00 - 17.00 uur. Het Historisch Museum Voorschoten is gevestigd aan de Voorstraat 17. De toegang tot het museum is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

De tentoonstelling `De Romeinse tijd in Zuid-Holland' is breed opgezet in samenwerking met diverse organisaties zoals het Erfgoedhuis Zuid-Holland, het Archeologisch Depot Zuid-Holland, Het Rijksmuseum voor Oudheden en het Nationaal Schoolmuseum. Aan de hand van o.a. informatiepanelen, oude schoolplaten en bijzondere archeologische vondsten krijgt de bezoeker een duidelijk beeld van de Romeinse periode in onze omgeving. De tentoonstelling is interessant voor jong en oud!

Tijdens de tentoonstelling worden er enkele zondagmiddaglezingen georganiseerd. Starttijd 14.00 uur op de volgende data:
* 30 november 2008, Evert van Ginkel over de `Romeinen'.
* 14 december 2008, Ab Waasdorp over `Het ontstaan van het wegennet o.a. ten zuiden van Den Haag, het Westland'.
* 11 januari 2009, Wim van den Eijkel over `De andere geschiedenis van de Romeinen'.

De tentoonstelling `De Romeinse tijd in Zuid-Holland' loopt van 21 november 2008 t/m 8 februari 2009. Het museum is geopend op vrijdag-, zaterdag-, en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. Het museum is gevestigd aan de Voorstraat 17 te Voorschoten. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over het museum is te vinden op de nieuwe website
http://www.historischmuseumvoorschoten.nl/

De Stichting Historisch Museum Voorschoten is een stichting zonder winstoogmerk met als doel het historisch erfgoed van de gemeente Voorschoten voor het nageslacht te bewaren en voor geĂŻnteresseerden tentoon te stellen. De stichting heeft hiervoor het Historisch Museum Voorschoten opgericht. De stichting steunt op vrijwilligers, vrijwillige bijdragen (Vrienden van het HMV) en donateurs.


* 21 november 2008 t/m 8 februari 2009