Ingezonden persbericht


XL Het Filmhuis: Goodbye Bafana

XL Het Filmhuis
Datum: Vrijdag 21 november
Aanvang 20.30 uur

Plaats XL De Ateliers de amstel 60 Dronten
Entree 6,50 / 5,- pashouders

Goodbye Bafana
Nelson Mandela is zonder twijfel een van de meest inspirerende figuren van de afgelopen eeuw. Na 27 jaar gevangen te hebben gezeten, wist hij het door rassenhaat verscheurde Zuid-Afrika te verenigen en werd de eerste democratisch gekozen president van het land. In deze film gaat het om de bijzondere band die Mandela tijdens zijn gevangenschap had met een van de cipieren.

James Gregory is een nieuwe gevangenbewaarder op Robben Eiland, waaronder andere Nelson Mandela zit. Het is aan Gregory om een speciaal oogje in het zeil te houden. Hij heeft als kind vriendschappen gesloten met negers en verstaat hun taal. Hierdoor kan hij in correspondentie verkapte boodschappen begrijpen en die doorgeven aan de autoriteiten. Hij begint ook te beseffen dat het systeem waar hij zijn hele leven een plek in probeert te bemachtigen, hem gebruikt. Gregory voelt zich steeds schuldiger en ongelukkiger. Hij sluit langzaam maar zeker vriendschap met Nelson en wordt daardoor met de nek aangekeken door zijn racistische collega's. Ook Mandela maakt een ontwikkeling door waarbij hij steeds dichter bij de realisatie komt dat het land moet ophouden met geweld en tot een vreedzame oplossing kan komen.

Drama, 140 minuten
Regie: Bille August
Cast: Joseph Fiennes, Dennis Haysbert, Diana Kruger e.a. Duitsland 2007

Reserveren
Indien u belangstelling heeft voor een of meerdere activiteiten raden we u aan te reserveren. Reserveren is echter niet verplicht voor het bijwonen van een voorstelling. U kunt gereserveerde kaarten afhalen tot 20 minuten voor aanvang, niet afgehaald, dan gaan ze in de losse verkoop. Reserveren kan dagelijks van 09.00-17.00 uur via 06-22848411. Online kunt u 24 uur per dag reserveren via http://www.xldeateliers.nl.

Paswoord
Om te kijken welke films gepland zijn. Typt u het volgende in: Inlognaam: films
Paswoord : films
Daarna kunt u kijken welke films er gepland zijn