Erasmus MC


---

Patiënten zitten weer lekker met steun van Stichting Roparun

Met hulp van de Stichting Roparun kunnen patiënten van de afdeling Hematologie (bloedziektes) van het Erasmus MC voortaan lekker zitten. De afdeling mag voor haar patiënten 27 comfortabele stoelen aanschaffen. Patiënten die lekker kunnen zitten, zullen eerder en vaker uit bed komen. De Stichting Roparun stelt hiervoor een maximumbedrag van EUR 12.000 ter beschikking.

Comfortabel zitten
Heleen Vermeiden, regieverpleegkundige van de afdeling Hematologie: "We zijn erg blij dat de Stichting Roparun de aanschaf van deze comfortabele stoelen mogelijk maakt. Onze ervaring leert dat patiënten die ertoe in staat zijn om uit bed te komen daar ook veel baat bij hebben. Als ze comfortabel kunnen zitten, zullen ze dat sneller doen. De stoelen vormen dan ook een extra verbetering in de zorg die we onze patiënten bieden. Daarvoor zijn we Stichting Roparun en de teams die het bedrag rennend bij elkaar brengen dan ook zeer dankbaar."

Finish op Coolsingel
De Stichting Roparun stelt vanuit de opbrengst van de Roparun 2009 een maximumbedrag van EUR 12.000 ter beschikking aan het Erasmus MC voor de aanschaf van de stoelen. De Roparun is een loopevenement van 530 kilometer, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto is: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.
Op zaterdag 30 mei 2009 gaat in Parijs de 18e editie van de Roparun van start in het Parc la Courneuve in Parijs. De finish is op Tweede Pinksterdag 1 juni 2009 op de Coolsingel in Rotterdam.

De opbrengst van de Roparun 2008 is uitgekomen op EUR 4,3 miljoen. Het geld zal gebruikt worden voor de ondersteuning van allerlei doelen die te maken hebben met zorg voor mensen met kanker. Kijk voor meer informatie op www.roparun.nl.

Publicatiedatum: 20 november 2008