Politie Haaglanden

Extra persbericht 21 november

Den Haag , 21-11-2008

Aanhoudingen in onderzoek moord Wouwermanstraat

Den Haag - Politie Haaglanden heeft in samenwerking met het Openbaar Ministerie twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op een 34-jarige Hagenaar. Het gaat om een 32-jarige man en een 20 jarige vrouw uit, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het lichaam van de man werd op zaterdag 15 november in zijn woning aan de Haagse Wouwermanstraat aangetroffen.

TGO
Uit onderzoek bleek dat de man door een misdrijf om het leven is gebracht. De politie vond het slachtoffer na een melding en startte direct een recherche-onderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO).

Uit het onderzoek bleek dat de 32-jarige en de 20-jarige kort voor de vondst van het lichaam in de woning van het slachtoffer waren geweest. De aanhouding van het tweetal kreeg een onverwacht snelle wending. Het stel werd maandag 17 november om 12.30 uur aangehouden in Zoetermeer nadat zij betrapt werden op een winkeldiefstal aan de Driekant. Bij een parfumerie namen zij voor een bedrag van ruim 400 euro aan parfums mee. Beveiligingspersonel betrapte de man en vrouw en droegen ze over aan de politie.

Voorgeleiding
Beide verdachten zijn donderdag 20 november voorgeleid voor de rechter-commissaris die voor de 34-jarige Hagenaar de bewaring van 14 dagen oplegde. De 20-jarige vrouw werd ook in bewaring gesteld. Vooralsnog alleen op basis van de verdenking van een winkeldiefstal. Het motief van het incident ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Het onderzoek naar de zaak gaat onverminderd door.