Onderwijsbond CNV


Nieuws

20 november 2008

Eerste aanvragen stimuleringssubsidie Passend Onderwijs

Categorie: Algemeen nieuws

Onlangs verscheen een regeling voor het verstrekken van stimuleringssubsidie Passend Onderwijs 2008-2010. Reden hiervoor is dat er diverse kleine initiatieven zijn op scholen in het kader van zorgbeleid, maar die konden tot nu toe geen financiering krijgen. Om deze kleinschalige initiatieven toch te stimuleren is deze regeling in het leven geroepen. Er waren verschillende onderwerpen waarop een stimuleringssubsidie kon worden aangevraagd:

- het opstarten van een structurele onderwijskundige (tussen)voorziening met andere scholen (of met één andere school) die nog niet operationeel is op het moment van de aanvraag (gestart in het schooljaar 2008-2009).

- het opstarten van een structureel nieuwe onderwijszorgaanbod aan (groepen van) leerlingen in samenwerking met jeugd(zorg)instellingen dat nog niet operationeel is en leidt tot een uitbreiding van het onderwijszorgaanbod van de betreffende school of scholen.

Er werden ongeveer vijftig aanvragen ingediend. De meesten kregen een negatief advies, slechts veertien werden gehonoreerd. Voor het nieuwe jaar kunnen nieuwe aanvragen worden ingediend bij het regieoverleg Passend Onderwijs (Varrolaan 60, 3584 BW Utrecht). Ook de eerder afgewezen voorstellen kunnen (aangevuld) opnieuw worden ingediend.Voor meer informatie kijk op:
http://www.minocw.nl/actueel/nieuwsbrief/artikel/553/Stimuleringssubsi die-Passend-onderwijs.html


---