Volkswagen's Jetta TDI is 2009 Green Car of the Year(R)

21/11/2008 02:29

PR Newswire

LOS ANGELES, November 21 /PRNewswire/ --

- Green Car Journal maakt winnaar bekend tijdens de Los Angeles Auto Show

De 2009 Jetta TDI van Volkswagen is door Green Car Journal uitgeroepen tot Green Car of the Year(R) (Groene Auto van het Jaar) van 2009. Hierbij versloeg de auto concurrenten waaronder een aantal geavanceerde hybriden, een sportsedan met schone dieselmotor en een trendy brandstofefficiënte microauto. Dit is de eerste keer dat een schoon dieselmodel de titel Green Car of the Year(R) wint. Green Car Journal maakt sinds 2005 elk jaar tijdens de LA Auto Show de Green Car of the Year(R) bekend.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060612/LAM005LOGO)

"De 2009 Volkswagen Jetta TDI weerspiegelt alles waar de Green Car of the Year(R) voor staat," zei Ron Cogan, redacteur en uitgever van Green Car Journal en redacteur van GreenCar.com. "Het legt met een geschat brandstofverbruik van 41 m/g (17 km/l) op de snelweg (volgens EPA-maatstaven) , een verlaagde uitstoot van broeikasgassen en zeer lage uitstoot van uitlaatgassen de lat aanzienlijk hoger voor wat betreft milieuvriendelijke prestaties. Dit is vooral indrukwekkend wanneer men bedenkt dat de Jetta TDI een schone diesel die de brandstofefficiëntie van benzine-elektrische hybriden op een betaalbare manier evenaart."

Volkswagen's Jetta TDI is uitgerust met een 2,0-liter TDI-turbomotor met directe injectie die voorzien is van de meest recente dieselinjectie- en emissietechnologie, waardoor het in alle 50 staten aan de strikte emissiestandaarden voldoet. Hoewel de Jetta bedoeld is om kopers tegen een betaalbare prijs (US$ 21.990) een comfortabele en zuinige vijfpassagiers familiesedan aan te bieden, krijgt de koper prestaties op de koop toe: de schone dieselmotor levert een overvloedig koppel bij lage toerentallen en de goed afgestelde wielophanging van de Jetta. Deze moderne dieselkrachtbron van Volkswagen is voor een diesel ook uitzonderlijk stil wat aangeeft hoe ver de dieseltechnologie zich in de afgelopen jaren ontwikkeld heeft.

Een jury, bestaande uit milieu- en autoexperts, selecteerde de 2009 Jetta TDI uit vijf finalisten waaronder de BMW 335d, de Ford Fusion Hybrid, de Saturn Vue 2 Mode Hybrid, en de smart fortwo. Deze jury bestond uit negen juryleden waaronder Carl Pope, directeur van de Sierra Club, Frances Beinecke, voorzitter van de Natural Resources Defense Council, Jean-Michel Cousteau, voorzitter van de Ocean Futures Society, autoexpert en presentator van de Tonight Show Jay Leno, bekende autopersoonlijkheid Carroll Shelby en vier redacteuren van Green Car Journal.

Over Green Car of the Year(R)
De Green Car of the Year(R)-prijs is een belangrijk onderdeel van de missie van Green Car Journal om vooruitgang op het gebied van milieuvriendelijkheid in de autoindustrie onder de aandacht te brengen. Sinds 1992 heeft Green Car Journal zich gericht op de combinatie van auto's, energie en milieu, eerst met een industrienieuwsbrief en daarna met een bekroond tijdschrift voor autoliefhebbers. Vandaag de dag wordt het tijdschrift gezien als de voornaamste informatiebron over
brandstofefficiëntie, lage uitstoot, vooruitstrevende technologie en alternatieve brandstofvoertuigen. Green Car of the Year(R) is een gedeponeerd handelsmerk van Green Car Journal en RJ Cogan Specialty Publications Group, Inc. Meer informatie over de Green Car of the Year(R) 2009 is te vinden op GreenCar.com.

Jessica Schmidt van The Rogers Group, +1-310-552-4177, LAautoshow@rogerspr.com of Antonia Stahl, M.A. van Kommunikationsberatung, +49-30-39-74-91-32, media@LAautoshow.de, of Douglas Foote van Fleishman-Hillard Japan, +81-3-3524-4622, douglas.foote@fleishman.com, allen voor de Los Angeles Auto Show; Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060612/LAM005LOGO






-