Stichting Verliespolis bereikt akkoord met Nationale Nederlanden

21/11/2008 07:43

Stichting Verliespolis

PERSBERICHT

Stichting Verliespolis bereikt akkoord over compensatie woekerpolissen Nationale-Nederlanden

21 november 2008

Den Haag - De Stichting Verliespolis heeft samen met de Stichting Woekerpolis Claim een akkoord bereikt met Nationale-Nederlanden over een oplossing voor klanten van Nationale-Nederlanden, Postbank Verzekeringen en RVS met een woekerpolis. De Stichting Verliespolis is een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters. Beide organisaties zijn mede-ondertekenaar van het akkoord.

De stichtingen zullen het bereikte onderhandelingsresultaat op korte termijn met een positief advies via een peiling voorleggen aan hun deelnemers.

Gilles Hooft Graafland, voorzitter van de Stichting Verliespolis: "Wij zijn blij dat we met Nationale- Nederlanden een oplossing hebben kunnen bereiken die vergelijkbaar is met de compensatieregeling van Delta Lloyd. Het is goed dat ook de klanten van Nationale-Nederlanden nu duidelijkheid en zekerheid over een oplossing krijgen. Te meer omdat inmiddels is gebleken dat deze oplossing kan rekenen op een groot draagvlak."

Het akkoord biedt een redelijke en billijke compensatie voor veel polishouders. Ruim de helft van hen ontvangt een tegemoetkoming. De compensatieregeling is beter dan de eerdere Aanbeveling van de Ombudsman Financiële Dienstverlening. Daarnaast is er een aanvullend fonds beschikbaar voor mensen in schrijnende situaties. Dit onderhandelingsresultaat biedt op korte termijn duidelijkheid voor de polishouders, zonder dat zij zelf met de verzekeraar de strijd hoeven aan te gaan. Langdurige procedures kunnen hierdoor dus worden voorkomen.

Marlies Pernot, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis: "Delta Lloyd was de eerste verzekeraar die over de brug kwam. Nu Nationale-Nederlanden volgt, is de trend definitief gezet. Alle consumenten met een woekerpolis hebben recht op dezelfde duidelijkheid over compensatie voor te veel betaalde kosten!"

Jan Maarten Slagter, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters: "Er is nu geen excuus meer voor andere verzekeraars om achter te blijven. Zij zullen snel met de Stichting Verliespolis tot zaken moeten komen."

De Consumentenbond steunt het vandaag bereikte akkoord.

Voor de inhoud van het akkoord verwijzen wij naar het persbericht van Nationale-Nederlanden.

Met ruim 115.000 aangeslotenen is de Stichting Verliespolis de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering.