Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Datum: 20 november 2008

Realisatie JALO biopellets in Ootmarsum vindt geen doorgang

De realisatie van biopelletfabriek JALO in Ootmarsum vindt geen doorgang. Jan Demmer en Louis Welhuis hebben op industrieterrein De Mors in Ootmarsum een stuk grond aangekocht van de gemeente Dinkelland met de intentie om er een biopelletfabriek te realiseren. Welhuis en Demmer hebben de gemeente Dinkelland laten weten dat de realisatie van deze fabriek helaas geen doorgang kan vinden. Volgens hen biedt de locatie niet voldoende mogelijkheden op het gebied van stroomvoorziening om de fabriek te realiseren.

Wethouder Jan ter Schegget betreurt de situatie. "Ik vind het echt heel jammer dat biopelletfabriek niet in Ootmarsum gerealiseerd gaat worden. Het is een zeer vooruitstrevend product dat elders in Noord en Midden Europa al veel gebruikt wordt, alleen in Nederland nog niet. Het is een zeer milieuvriendelijke manier om de tonnen snoei- en ander houtafval die wij jaarlijks produceren, te verwerken. Ik zou het fantastisch gevonden hebben om een dergelijke fabriek binnen onze gemeentegrenzen te kunnen huisvesten. We hebben als gemeente ook alles in het werk gesteld om de realisatie van deze biopelletfabriek mogelijk te maken, dus de mededeling van de initiatiefnemers om ervan af te zien kwam wel hard aan. "

De gemeente Dinkelland is in gesprek met Welhuis en Demmer over de te nemen stappen met betrekking tot de reeds aangekochte 20.000 m2 grond.

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder Jan ter Schegget op telefoonnummer 0541-854108.


---- --