Endemol Entertainment

Julia's Tango wint SponsorRing

Gisteravond werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de SponsorRing uitgereikt, dé vakpijs van de sponsorbranche. In de categorie media werd de sponsorcase Julia's Tango en Steps uitgeroepen tot winnaar.

De winkelketen ontwierp speciaal voor de NET 5 dramaserie jurkjes die de vier hoofdpersonages droegen in de door Endemol geproduceerde serie. Door een crossmediale aanpak waren de jurkjes in korte tijd uitverkocht en werden ze als echte collectors items zelfs voor hogere bedragen te koop aangeboden via internet.

NET 5 was met Julia's Tango marktleider in de doelgroep Vrouwen 20-34 jaar, bij uitstek de doelgroep waar ook winkelketen Steps zich op richt. De samenwerking tussen NET 5, Endemol en Steps was dan ook zeer succesvol. Via de drukbezochte website waar de jurkjes te zien waren, commercials op radio en tv, digitale nieuwsbrieven en advertenties ontstond er in de filialen van Steps een ware run op de jurkjes. De commerciële resultaten en imagoverbetering waren zodanig dat de jury van de SponsorRingen deze case gisteravond in hotel Krasnapolsky tot winnaar uitriep.

Julia's Tango/Steps nam het in de categorie Media op tegen vier andere cases: NH Hoteles en Hotel (SBS 6), Dolfinarium en Spetter (Jetix), Kleenex en All You Need Is Love (RTL4) en Randstad en Word de PA van Edwin Evers in Beijing! (Radio 538). Vorig jaar werd de case van Holiday on Ice en Sterren Dansen op het IJs (SBS 6) gekozen als winnaar in de categorie Media, net als Postbank en Het Blok (NET 5) in 2005.

De SponsorRing is dé vakprijs van de sponsorbranche die jaarlijks wordt uitgereikt aan sponsor-cases die zich in het voorafgaande jaar duidelijk hebben onderscheiden. De prijzen worden uitgereikt in verschillende categorieën, waaronder Media. De cases worden beoordeeld door vakmensen uit de communicatiebranche en met name sponsoring. De prijs is een initiatief van de oud-Sectie Sponsoring van de GVR Centrum voor Marketingcommunicatie, de werkgroep sponsoring van de VEA en het vakblad Sponsor Magazine.