Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Sportstichting wordt professioneel sportbedrijf

Sittard-Geleen, 21 november 2008 - Het college van B&W steunt de toekomstvisie van de sportstichting Sittard-Geleen. De relatie met de sportstichting voor uitvoering van gemeentelijke sporttaken wordt versterkt. De uitvoering zal geschieden op basis van een duidelijke opdrachtgever-opdrachtnemer relatie. Wethouder Guyt van sport: 'Ik wil met de sportstichting goede werkafspraken maken over het beheer en onderhoud van de sportaccommodaties in onze stad.'

Voor de uitwerking van de wederzijdse relatie en het versterken van de interne organisatie van de sportstichting is een plan van aanpak opgesteld. Dit plan moet op 1 januari 2010 uitgevoerd zijn.

De gemeenteraad bespreekt op 11 december a.s dit besluit. Daarna zal het college een definitief besluit nemen.

De interim-directeur van de sportstichting heeft een analyse gemaakt van de situatie waarin de sportstichting zich op dit moment bevindt. Op basis van deze analyse heeft hij een toekomstvisie opgesteld. De conclusie van de analyse is dat het functioneren van de sportstichting op velerlei gebied verbetering behoeft. Tevens wordt geconstateerd dat het ontbreken van een heldere relatie tussen de gemeente en sportstichting de samenwerking onder druk heeft gezet. De discussies over invulling van gemeentelijke bezuinigingen op het gebied van sport en de onzekerheid over de toekomst van de sportstichting verhogen deze druk.

Op grond van het voorliggende rapport heeft het college het voornemen om de relatie met de sportstichting voor uitvoering van gemeentelijke sporttaken te continueren. Tevens is ingestemd met het plan van aanpak.

Een nieuw te werven directeur zal de sportstichting moeten laten doorgroeien naar een professioneel sportbedrijf. De huidige raad van Toezicht heeft te kennen gegeven dat nu

het natuurlijk moment is aangebroken om ruimte te geven voor vernieuwing.


---