Ingezonden persbericht


Persbericht

-
Leeuwarden, 24 november 2008

Nummer: 11 / JW

Nieuwe profilering 'Internationaal en dichtbij' werpt eerste vruchten af

Opkomst Open Dag Stenden hogeschool gegroeid

De Open Dag van Stenden hogeschool is vrijdag 21 november 2008 goed bezocht. De opkomst was - ondanks het slechte weer - hoger dan op open dagen in dezelfde periode van voorgaande jaren. Ging het in 2007 nog om 1740 geïnteresseerden, nu kwamen er meer dan 2000 bezoekers. De groeiende opkomst is hoogstwaarschijnlijk te verklaren door de nieuwe positionering van Stenden hogeschool. "Het is een eerste signaal dat we ons onderscheidender neerzetten en goed inspelen op de wensen/ideeën van aankomende studenten ten aanzien van opleidingen", aldus Fulco Claassen, marketing director bij Stenden.

Internationaal en dichtbij

Dat er voor 'Internationaal en dichtbij' als profilering is gekozen, is gezien het karakter en de opzet van de hogeschool een hele sterke. Er zijn vestigingen in Leeuwarden (hoofdvestiging), Emmen, Groningen, Meppel en Assen. En daarnaast in Berlijn, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand) en Port Alfred (Zuid-Afrika). Claassen: "Alleen uit de opsomming van onze vestigingsplaatsen spreek al veel."

Het internationale karakter van Stenden hogeschool is inmiddels doorvertaald naar de nieuwe website en een nieuwe poster- en brochurelijn. Kort en krachtig, altijd beginnend met de terugkerende kreet "Hello World", de visual van de wereldbol met daarom heen studenten van allerlei nationaliteiten. "De term ' dichtbij' slaat zowel op de laagdrempeligheid van onze hogeschool (makkelijk benaderbaar, persoonlijke aandacht, niet massaal), als op de geografische nabijheid: Emmen, Groningen, Meppel, Assen en Leeuwarden zijn makkelijk te bereizen."

International Day

De internationale focus wordt overigens dagelijks in de praktijk waargemaakt. Uitwisselingsprogramma's, de zogenoemde 'Grand Tour' (studie combineren met reizen en het leren kennen van andere culturen en landen) en de sterk gemengde studentenpopulatie op de Nederlandse vestigingen. Hoe gemengd die studentenpopulatie is, bleek ook uit de jaarlijks terugkerende International Day

op Stenden hogeschool in Leeuwarden. Tijdens dit evenement - dat op 20 november plaats vond - presenteerden studenten van 44 verschillende nationaliteiten hun gewoontes en tradities aan mede-studenten.

Open Dag op alle locaties

Tijdens de Open Dag van vrijdag 21 november konden aankomende studenten kennismaken met de school, alle opleidingen, docenten en met toekomstige klasgenoten. De studenten konden terecht op alle Nederlandse locaties van Stenden, dus ook op de voormalige Hogeschool Drenthe-locatie in Emmen.

Over Stenden
Aan Stenden studeren circa 11.000 studenten en werken bijna 1000 medewerkers. Er zijn vestigingen in Leeuwarden (hoofdvestiging), Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Berlijn, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand) en Port Alfred (Zuid-Afrika) met ieder hun eigen opleidingenaanbod. Het aanbod aan opleidingen bestaat uit 3 associate degrees, 21 bacheloropleidingen en 5 master opleidingen in de domeinen Service Management, Educatie, Zorg, Economie en Techniek. Stenden heeft 11 lectoraten die mede door middel van toegepast onderzoek zorgdragen voor verbinding tussen opleidingen en werkveld.