Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Dansend netwerken bij ABN AMRO

Talentenjacht 2008 was daverend succes

Twintig talentvolle en ambitieuze jongeren uit Amsterdam West kregen op 20 en 21 november 2008 tijdens Talentenjacht 2008 de kans hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Tijdens diverse workshops werden de scholieren bepaalde etiquette en presentatietechnieken bijgebracht en kwamen zij in contact met succesvolle mensen uit het bedrijfsleven. Het congres werd afgesloten met een diner op het ABN AMRO hoofdkantoor, waar al dansend genetwerkt kon worden.

Na een selectiedag bij werving- en selectiebureau Yacht werden de twintig geselecteerde jongeren uitgenodigd voor het tweedaagse congres. Het congres richtte zich op jongeren in Amsterdam West uit de bovenbouw van HAVO en VWO. Sprekers van bedrijven als ABN AMRO, Yacht en De Baak lieten de jongeren zien wat er mogelijk is na de middelbare school en zetten hen aan het denken over hun toekomstwensen en hoe deze om te zetten in realiteit.

Samira Bouchibti, PvdA-Kamerlid en woordvoerder jeugd en gezin, sprak in een speech ter afsluiting van Talentenjacht 2008 over hoe zij is opgegroeid en haar ervaringen als Tweede Kamerlid. "Toen ik jong was had ik geen referentiekader waar ik mij aan kon spiegelen. Voor de jongeren van nu is het belangrijk dat ze zien waarvoor ze op school zitten en dat ze hun kans grijpen aan hun toekomst te werken," aldus Bouchibti.

De organisatie van Talentenjacht 2008 lag in handen van AIESEC, de grootste internationale studentenorganisatie van Nederland. Amsterdam Bright City en Stadsdeel De Baarsjes ondersteunden het initiatief. GeĂŻnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.talentenjacht2008.nl.
- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie,