Barco


Barco verkoopt `Advanced Visualization'- activiteiten aan Toshiba

Gereglementeerde informatie
Kortrijk, België, 21 november 2008 - Barco, de specialist in medische beeldvorming, heeft een akkoord gesloten om zijn `Advanced Visualization'-activiteiten te verkopen aan Toshiba Medical Systems Corporation, Tokyo, Japan (Toshiba) via zijn pas opgerichte 100% dochtermaatschappij Toshiba Medical Visualization Systems Europe, Ltd., Edinburgh, UK (TMVS). `Advanced Visualization' maakte deel uit van Barco's Medical Imaging divisie via de overname van Voxar. De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de bevoegde antitrustautoriteiten en zal naar verwachting over enkele maanden worden afgesloten. Beide partijen zijn overeengekomen om de financiële voorwaarden van de transactie niet bekend te maken.

Met het Schotse Edinburgh als thuisbasis is Barco's Advanced Visualization (AVIS) groep gespecialiseerd in 3D klinische softwareoplossingen, die wereldwijd worden verkocht onder de productnamen `Voxar 3D' en `Voxar 3D Enterprise'. In het kader van de overeenkomst wordt TMVS de nieuwe eigenaar van alle AVIS-activa, waaronder het volledige productgamma. TMVS zal de ontwikkeling van 3D- en geavanceerde visualisatiemogelijkheden voor alle Toshiba-modaliteiten helpen ondersteunen.

"Deze overname en de oprichting van TMVS maakt een belangrijk onderzoeks- en ontwikkelingscenter voor `multi-modality' mogelijk in Europa, een regio die wereldwijd wordt erkend voor zijn innovatie op medisch vlak," aldus Kenichi Komatsu Ph. D., President en CEO van Toshiba Medical Systems Corporation. "Dit bewijst Toshiba's sterke inzet voor zijn klanten wereldwijd en voor de gezondheidszorgsector in Europa."

Martin De Prycker, CEO van Barco, legt uit: "De beslissing om onze AVIS-activiteiten van de hand te doen kwam er na een zorgvuldige en weloverwogen evaluatie van Barco's activiteiten. Ze past in de strategische focus van Barco's Medical Imaging divisie, waarbij alle middelen worden toegespitst op de ontwikkeling en marketing van vernieuwende medische beeldschermen voor diagnostische, chirurgische en klinische beeldvorming, naast oplossingen op maat voor medische OEM's over de hele wereld. Barco is al bijna twintig jaar leider en pionier op dit vlak en zet zich in om deze leiderspositie in de medische beeldvorming de komende jaren nog te versterken. Op die manier is de verkoop van onze AVIS-activiteiten volledig in lijn met onze globale langetermijnstrategie die erop gericht is waarde te blijven creëren voor onze aandeelhouders."

Dhr. De Prycker voegde er nog aan toe: "Deze transactie zal een positieve impact hebben op de resultaten van het kwartaal waarin ze wordt afgesloten. De verkoop van onze AVIS-activiteiten zal ook bijdragen tot het kostenbesparingsplan dat eerder dit jaar werd gecommuniceerd." Barco's CEO gaf ook aan dat Barco de exacte impact van deze transactie zal meedelen na de afsluiting.

Over Toshiba Medical Systems Corporation
Toshiba Medical Systems Corporation, een dochtermaatschappij van Toshiba Corporation, is toonaangevend op het vlak van diagnostische beeldvormingssystemen en allesomvattende medische oplossingen, met een productgamma dat gaat van CT, Ultrasoon, X-stralen en MRI-systemen tot klinische laboratoria en IT systemen voor de gezondheidszorg. Toshiba bezit het grootste marktaandeel voor diagnostische beeldvormingssystemen in Japan en biedt vernieuwende oplossingen voor de gezondheidszorg in meer dan 120 landen over de hele wereld.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific.
Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3600 werknemers wereldwijd.
In 2007 realiseerde Barco een omzet van 747 miljoen euro.

© Copyright 2008 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com