Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 21 november 2008

Floor van der Wal schrijft column op BOSK-website

Zilveren CAP Award winnares elke maand op www.bosk.nl

Energiek, gezellig, vrolijk en in de bloei van haar leven. Dat is Floor van der Wal, 23 jaar. Ze won in augustus 2008 de Zilveren CAP Award in de categorie entertainment, ze heeft haar Hbo studie Culturele & Maatschappelijke Vorming succesvol afgerond, ze heeft meegedaan aan de Mis(s) verkiezing en doet aan stand-up comedy; haar grote passie. Floor schrijft vanaf deze maand voor de BOSK iedere maand een column over haar dagelijkse leven. De column is te vinden op jongeren.bosk.nl onder het kopje 'Column'.

Afgelopen zomer heeft Floor meegedaan aan de CAP Award, een show waarin mensen hun lichamelijke handiCAP hebben overwonnen en er een CAPabbility van hebben gemaakt. Als stand-up comédienne viel Floor in de categorie Entertainment en won de Zilveren CAP Award. Niet alleen op het podium, maar ook in haar column heeft Floor veel te vertellen over keuzes maken, gaan werken, relaties en vriendschappen en soms ook over haar beperking. Vanaf nu is de column van Floor maandelijks te vinden op jongeren.bosk.nl bij 'Column'. Ook op deze website meer over onder andere wonen, werken, studeren, vakantie en seksualiteit voor jongeren met een handicap.

Floor in het kort

Hekel aan : Kortzichtigheid
Slechte eigenschappen : Onzeker, niet zo assertief, teveel nadenken Meest schaamtevol moment : Overgegeven in de bioscoop Langste relatie : Een volle 6 weken
Slechte gewoontes : Te weinig schoonmaken (het huis dan hè) Vindt het moeilijk om : Mensen echt dichtbij te laten komen Zou graag : Sneller tevreden zijn met wat ik heb en kan

Handicap : Quadri Plegie (meer hierover op haar website)

Eerste column

De eerste column is inmiddels klaar en heet 'Status'. Hieronder een kleine indruk:

'In het Parool is Theodor Holman het, in NRC Next schrijft Aaf Brandt Corstius en in Volkskrant Magazine doet Martin Bril zijn best de lezer te vermaken met een leuk stukje. Dit stukje heeft de naam column. Een column is één van de manieren om aan je status te werken. Columnisten doen namelijk keer op keer hun best een actueel, kritisch, grappig en intelligent stukje tekst te produceren. Zo laat je het volk zien dat je verder denkt en niet zomaar alles klakkeloos aanneemt. Wie wil zo'n status nou niet?


---

Noot voor de redactie,