ChristenUnie

ChistenUnie houdt van Seisbierrum

Namens ChristenUnie-raadslid Kor Stelma uit Franeker laat ik u weten dat hij zich distantieert van berichten op de websites van de Leeuwarder Courant en Elsevier, waarin gesuggereerd wordt dat 'de ChristenUnie' in alle ernst van de dorpsnaam 'Sexbierum' af wil.

In een discussie in de raadscommissie over verfriezing van plaatsnamen in de gemeente Franekeradeel heeft Stelma een geintje gemaakt. Wanneer Franekeradeel (in navolging van enkele andere Friese gemeenten) besluit de dorpen weer hun Friese naam terug te geven, wordt Sexbierum weer Seisbierrum (zoals de meeste inwoners hun dorp zelf noemen). 'Hollanders' doen nogal eens lacherig over de naam Sexbierum, en daarom merkte Stelma op dat een besluit tot 'verfriezing' van dorpsnamen meteen het naamprobleem van 'Sexbierum' zou oplossen.

Binnen de context van de raadscommissie kon voor iedereen duidelijk zijn dat Stelma een geintje maakte, waarmee hij bewust refereerde aan het imago van de ChristenUnie. Serieuze berichten hierover bewijzen slechts dat onze Friese humor wellicht aan niet-Friezen niet besteed is.