NOVA

21-11-2008

Fusie ABN AMRO - Fortis van de baan?
Minister Wouter Bos van Financiën doet vanmiddag mededelingen over de toekomst van de genationaliseerde financiële concerns Fortis en ABN AMRO. Er werd deze week al veel gespeculeerd over de toekomst van ABN AMRO en de Nederlandse bank- en verzekeringstak van Fortis: er kwamen steeds meer geluiden naar buiten dat zij een fusie niet meer zien zitten.

In de studio commentaar van financieel journalist Jeroen Smit.

Wiettop in Almere
In Almere wordt vandaag de 'wiettop' gehouden. Burgemeesters bespreken er de problemen die de gemeenten hebben met coffeeshops en het daarbij horende drugstoerisme.

Eerder deze week besloten de grensgemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom hun coffeeshops te sluiten omdat ze de overlast zat zijn. Het zijn vooral Belgen die er drugs komen kopen. NOVA ging naar Almere met de Belgische VRT-verslaggever Ivan Olivier en volgde de wiettop.

Alle coffeeshops sluiten, zoals het CDA wil, is nog een hele klus: de coffeeshophouders zijn over het algemeen helemaal onderdeel geworden van de Nederlandse poldercultuur. NOVA toog naar Rotterdam.

Te gast in de studio zijn Ciska Joldersma, CDA- fractiewoordvoerder in de Tweede Kamer, zij wil een eind aan het gedoogbeleid en alle coffeeshops sluiten, en advocaat André Beckers, voormalig politieagent en nu adviseur van coffeeshops. Hij wil ook een einde aan het gedoogbeleid, maar wil de aanvoer van wiet legaliseren.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht