Introductie nieuw bedrijf in SAP consultancymarkt


Nieuw merk onderscheidend op basis van maatschappelijke en economische trends

-S-HERTOGENBOSCH, 20081120 -- Introductie nieuwe SAP consultancyformule voor Nederland op 21 november te 's-Hertogenbosch. Tikker BV, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor ontwerp en bedrijfsvoering, brengt de formule op de markt onder de naam tikker®. De formule omvat een community concept, zeer specifiek gericht op senior SAP consultants en bedrijven en instellingen die met SAP werken.

Kern van het concept is een vast dienstverband tussen senior consultant en tikker®, waarbij zelfstandigheid en eigen keuzes centraal staan. Kernwaarde van de onderneming is dat, naast werk en klantresultaat, de privé-situatie belangrijk is. Het bedrijf speelt hiermee in op een maatschappelijke trend.
Het begrip voor de dingen die écht belangrijk zijn, komt in de propositie duidelijk naar voren en werd in de markt niet eerder op een dergelijke wijze gecommuniceerd.

Tikker lanceert een gedurfd en onderscheidend concept. Gedurfd, omdat het langs een volledig nieuwe as wordt gepositioneerd (in tegenstelling tot de dimensies van functionele expertise of branche-indeling die in de SAP-markt gebruikelijk zijn). Onderscheidend, vanwege de innovatieve arbeidsvorm en uitstraling naar de markt.

Robert Buisman, directeur bij tikker® en sinds 2002 actief in de SAP-markt: "De markt is de laatste jaren veranderd. Grotere SAP-dienstverleners consolideren en kleine initiatieven komen op. Belangrijker misschien wel is de maatschappelijke trend van zelfstandigheid en de professional als individu met een eigen `social network'. Deze professional wil steeds minder afhankelijk zijn van een werkgever en heeft het heldere besef dat andere dingen er ook toe doen.
Anderzijds is er een economische terugval als gevolg van de kredietcrisis. Vooral ervaren SAP specialisten zijn de aangewezen consultants om de eindgebruiker te helpen bij de nu noodzakelijke proces- en systeemaanpassingen. Tikker® komt op het juiste moment en heeft potentie om uit te groeien tot dé community voor senior SAP professionals voor de komende jaren."