Ingezonden persbericht


Met onder andere Jan Smit, Nick & Simon, Jannes en Schintaler

Mega Piratenfestijn voor
het eerst naar Neer

NEER - Het Mega Piratenfestijn dat op vrijdag 21 november zal plaatsvinden in Neer is al bijna uitverkocht. Op dit moment zijn er nog maar enkele honderden kaarten beschikbaar. ,,Zorg dat je er op tijd bij bent, als je nog een kaartje wilt", zo laat organisator Eddy Mensink weten. "Als ik hoor wat sommige mensen in de zwarte handel moeten neerleggen voor een kaartje, schrik ik wel eens. Die zwarthandel is ons echt een doorn in het oog, want wij doen er juist alles aan om de entreeprijs zo laag mogelijk te houden."

Het TROS Mega Piratenfestijn slaat op vrijdag 21 november voor het eerst de tenten op in Neer. Het reizende muziekcircus vindt die dag plaats in een enorme feesttent. Op het programma staan optredens van tal van artiesten uit de piratenwereld. Van Jan Smit tot Nick & Simon, van Jannes tot Schintaler en van Thomas Berge tot Beppie Kraft. De tent kan plaats bieden aan vele duizenden bezoekers. Het is de eerste keer dat het Mega Piratenfestijn afreist naar Neer. Vorig jaar was het reizende muziekfestival ook al te gast in Limburg, Landgraaf om precies te zijn, maar dit jaar heeft de organisatie gekozen voor Neer. ,,We zijn eigenlijk uitgenodigd door een inwoner van de plaats'', stelt organisator Eddy Mensink. ,,En dat leek ons een goed idee. Het was ons al langer opgevallen dat er op vele andere festijnen bussen vanuit die plaats komen. Waarom dan die mensen niet eens opzoeken?'' Het Mega Piratenfestijn is onlosmakelijk verbonden met de huidige populariteit van het Nederlandstalige lied. Niet voor niets maakt de TROS inmiddels registraties van het festival voor het TV-programma Sterren.nl. Vandaar dat het Mega Piratenfestijn ook sinds kort ook de naam TROS mag dragen. Het Mega Piratenfestijn is in Oost- en Noord-Nederland al een begrip. Het reizende muziekfestival is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe); Surhuisterveen (Friesland), maar ook in Heerhugowaard en Lutjebroek (Noord Holland) en Wanroij (Brabant) . De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van de TROS en RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Zien is geloven. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. Een honderdtal gelukkigen mag plaats nemen op de podiumtribune en zij vieren hun eigen feestje. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen) maakt het publiek het feest. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Het programma bestaat niet alleen uit grote namen. Ook verschillende talenten uit de regio rond Neer zullen een kans krijgen om hun liedjes te zingen voor een groot publiek.

Programma

Jan Smit; Nick & Simon; Monique Smit; Jannes; 3J's; Schintaler; Corry Konings; René Schuurmans; Alex; Dennie Christian; Mieke; Helemaal Hollands; De Havenzanger; Koos Alberts; Patrick!; Jacques Herb; Stef Ekkel; Beppie Kraft; Grad Damen; Thomas Berge; Frans Duijts; Big Bennie; Teddy Boys; Patrick Hendriks; Frans Theunisz; Erwin Vaan en vele anderen.

VVK

Kaarten à 20 euro zijn verkrijgbaar bij Café Sjaen, Café Maneslust en Spar Kuijpers in Neer; Sounds in Venlo; Friture De Viersprong in Kessel; Friture 't Trefpunt in Kelpen-Oler; Tankstation 't Heukske in Haelen; 't Vriespunt in Panningen; Bakkerij Loven in Roermond; Music Store in Heythuysen en SBK Boekhandel in Swalmen. Ook bij alle vestigingen van Music Store in de Benelux en bij Paylogic (www.paylogic.nl, tel: 0900-72956442) kunt u kaarten bestellen. Tevens zijn kaarten verkrijgbaar op de sitMW 130i Cup A1 GP World Cup of Motorsport (1e race):
1. Bertus Sanders 11 ronden in 23.33.775; 2. Jan-Joris Verheul op 0.613; 3. Luuk Glansdorp op 15.108; 4. Bas Schohorst op 15.930; 5. Mickey Bertram op 16.554 en 9. Duncan Huisman op 26.760.

Race 2:

1.Luuk Glansdorp 16 ronden in 34,26,562; 2. Jan Joris Verheul op 1.158; 3. Mickey Bertram op 14.351; 4. Bas Schothorst 1:09.289; 5. Toine Nagel op 1:42.668 en Duncan Huisman uitgevallen.

Stand in het kampioenschap na 12 races:

1. Bas Schothorst 81 punten; 2. Tim Coronel 68; 3. Jan-Joris Verheul 65; 4. Bertus Sanders 63; 5. Duncan Huisman 49; 6. Luuk Glansdorp 33 en 8. Mickey Bertram 17.

Volgende race: 26 oktober Zandvoort
=====================