Ingezonden persbericht


---------------------------------

Gratis voorstellingen Nationaal Muziekkwartier voor 7500 bewoners Enschede

Duizenden bewoners krijgen dit weekend als eerste het nieuwe Nationaal Muziekkwartier in Enschede te zien. Nog vóór de officiële opening van dit nieuwe muziektheatercomplex vinden er komend weekend tien gratis voorstellingen plaats voor de bewoners van Enschede en haar buurgemeenten Losser, Oldenzaal en Haaksbergen. Maar liefst 7500 mensen bezoeken op zaterdag 18 en zondag 19 oktober de speciaal hiervoor geschreven voorstelling Oost-Indisch Doof.

De bewoners werden in augustus persoonlijk uitgenodigd voor deze speciale gebeurtenis. Tijdens de voorstelling worden bewoners op een bijzondere manier rondgeleid door het nieuwe gebouw, met korte concertjes in diverse zalen. Dit mondt uit in een spetterende finale in de nieuwe theaterzaal, waar bewoners onderdeel worden van de voorstelling.

De voorstellingen zijn bewust gepland vóór de officiële opening van 21 november, wanneer Hare Majesteit de Koningin het Nationaal Muziekkwartier zal openen. Op die manier kunnen de mensen voor wie het Nationaal Muziekkwartier uiteindelijk bedoeld is -de bewoners van Enschede en haar omgeving- ook als eerste kennismaken met het nieuwe gebouw. En dat wordt gewaardeerd: alle voorstellingen zitten vol!

Over het Nationaal Muziekkwartier
Het Nationaal Muziekkwartier is een muziektheatercomplex waar zes culturele instellingen gaan samenwonen én samenwerken: Podium Twente, Poppodium Atak, de Nationale Reisopera, het Orkest van het Oosten, De Muziekschool Twente en het ArtEZ Conservatorium. Samen ontwikkelen zij een bijzonder en vernieuwend cultureel aanbod voor een zo groot en breed mogelijk publiek.

De opening van het Nationaal Muziekkwartier vindt plaats van 20 t/m 30 november. Meer informatie is te vinden op de www.muziekkwartier.nl.

---------------------------