Ingezonden persbericht


Openingsweekend Wintertuinfestival:

Harry Mulisch ontmoet Robbert Dijkgraaf / gezongen gedichten / 'doek of boek' over verfilmingen / I'm from Barcelona uit Zweden

Op vrijdag 21 november opent het Wintertuinfestival 2008 in de majestueuze St. Stevenskerk te Nijmegen met een ontmoeting tussen de roman en de snaartheorie, in een programma met Harry Mulisch en Robbert Dijkgraaf.

Op zaterdag 22 november verschuift de festivalkaravaan naar Arnhem, met een wonderlijke avond vol gezongen gedichten door onder meer Roos(beef), gemeubileerde verhalen en een literair schimmenspel.

Op zondag 23 november is in Arnhem de try-out van het muzikale poëzieproject De Boogloze Boogpees, en in Nijmegen een middag over de verhouding tussen schrijvers en filmmakers met onder meer Herman Koch, Annejet van der Zijl en Karim Traïdia. Zondagavond speelt de Zweedse band I'm from Barcelona in Doornroosje Nijmegen.

----------
De Wintertuin is het grootste literatuurfestival van Nederland. Het vindt plaats van 21 t/m 30 november in Nijmegen en Arnhem, en ontvangt ruim 150 schrijvers, kunstenaars, wetenschappers en muzikanten.

Na het openingsweekend strijkt het festival neer op een tiental podia in de Nijmeegse binnenstad en de campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De programmering is even spannend als breed. Een greep: Leon Verdonschot, Tygo Gernandt en Abdelkader Benali geven hoorcollege. Er worden spraakmakende schrijvers uit Duitsland geïntroduceerd. Popmuzikanten als Miss Montreal, Torre Florim van de Staat en Anneke van Giersbergen zingen gedichten van Hugo Claus.

Het slotakkoord van het festival is voor de Nijmeegse Nachten op vrijdag 28 en zaterdag 29 november met onder meer Connie Palmen, Thomas Rosenboom, Esther Gerritsen, St. Paul, Vrouwkje Tuinman, Oek de Jong, P.F. Thomése en vele, vele anderen.

Een groot aantal programma's is reeds uitverkocht. Wij bevelen aan om tijdig te reserveren.

Kijk voor programma en tickets op www.wintertuin.nl

----------

Overzicht openingsweekend Wintertuinfestival 2008

VRIJDAG 21 NOVEMBER

De Roman vs de Snaartheorie: Harry Mulisch en Robbert Dijkgraaf AANVANG: 20:00 UUR TOEGANG: ¤ 15 LOCATIE: ST. STEVENSKERK, NIJMEGEN

ZATERDAG 22 NOVEMBER

Arnhemse Avond: Gezongen gedichten door Tjeerd Bomhof (Voicst), Roos(beef) e.a. Verhalen van Arjen Lubach. Schimmenspel met Eefje Wentelteefje. En meer.

AANVANG 21.00 UUR TOEGANG: ¤ 10 LOCATIE: LUXOR LIVE, ARNHEM

ZONDAG 23 NOVEMBER

Gezongen gedichten: Boogloze Boogpees Arnhem (try out)

Bijzondere samenwerking tussen Literair Productiehuis Wintertuin en orkest de ereprijs

Het prachtige gedicht Boogloze Boogpees van Piet Gerbrandy wordt getoonzet, gezongen, verfilmd en uitgevoerd.

AANVANG: 15.00 uur TOEGANG: ¤ 10 LOCATIE: LUXOR LIVE

ZONDAG 23 NOVEMBER
Boek of Doek: Herman Koch, Annejet van der Zijl e.a.

Gesprek over de verhouding schrijver en filmmaker o.l.v. Jan Eilander. Met Karim Traïdia, Maria Peters e.a.

AANVANG: 16.00 UUR TOEGANG: ¤ 5 LOCATIE: LUX, NIJMEGEN

ZONDAG 23 NOVEMBER

I'm From Barcelona

29 koppige poppy feel good band uit Zweden met in het voorprogramma evenveel jonge schrijvers uit Vlaanderen en Nederland. AANVANG 20.30 UUR TOEGANG ¤ 14 LOCATIE: DOORNROOSJE NIJMEGEN

----------



Ingezonden persbericht