European Union



Brussel, 20 november 2008

Commissie boekt vooruitgang bij aanwerving en benoeming van vrouwen

De Commissie heeft in 2007 in alle personeelscategorieën meer mannen dan vrouwen aangenomen. Van de nieuw benoemde administrateurs was 50,6% vrouw, van de assistenten 74%. Bij administrateursposten is de vooruitgang het grootst: 54,2% van de niet-managementposten (tegen 44% in 2004), 31,5% voor het middelmanagement (tegen 23,2% in 2004) en 35,1% voor het hoger management (tegen 12,8% in 2004). Ook wordt bij de diensten van de Commissie meer aandacht besteed aan bewustmaking, de combinatie van werk en gezin, en loopbaanontwikkeling. Deze en andere resultaten worden vandaag bekendgemaakt in het jaarlijks verslag over het vierde actieprogramma voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen bij de Europese Commissie.

In 2004 heeft de Commissie haar vierde actieprogramma voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen (2004-08) vastgesteld, met daarin de volgende maatregelen:

* de Commissie hanteert jaarlijkse streefcijfers voor de aanwerving en benoeming van vrouwen op administrateursposten. De cijfers voor 2007 waren: 25% van de eerste benoemingen op hogere managementposten, 30% van de middelmanagementposten en 50% van de administrateursposten buiten het management. In 2007 werden voor het eerst alle streefcijfers gehaald (35,1% hoger management, 31,5% middelmanagement, 54,2% administrateurs);
* sinds 2007 zijn er bindende maatregelen die bijdragen aan de vooruitgang bij het aantal eerste benoemingen van vrouwen in het middelmanagement;

* in 2007 werd een studie verricht om te achterhalen waarom zo weinig vrouwen solliciteren op managementposten;
* er zijn cursussen voor het personeel om iets te doen aan het geringe aantal sollicitaties van vrouwen.

Om het gemakkelijker te maken werk en gezin te combineren, is in 2005 een regeling ingevoerd voor een efficiëntere vervanging van personeelsleden die met zwangerschapsverlof of ouderschapsverlof zijn of in deeltijd werken. Daarnaast bestaan sinds 2007 flexitime- en telewerkregelingen. Tevens worden bewustmakingsactiviteiten georganiseerd, zoals seminars, coaching en opleiding.

Ondanks de geboekte vooruitgang zijn vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd op administrateursposten, met name in het management (18,5% vrouwen in het hoger management, 20,4% in het middelmanagement en 38,4% op administrateursposten buiten het management in 2007, tegenover respectievelijk 12,8% 18,3% en 32,5% in 2004). Behalve aan deze ondervertegenwoordiging, zal de Commissie ook aandacht moeten blijven besteden aan het geringe aantal sollicitaties van vrouwen op managementfuncties, de trage mentaliteitsverandering, de cultuur van lange werkdagen en de vervanging van afwezige personeelsleden.

Om de ondervertegenwoordiging van vrouwen te verhelpen en het positieve resultaat van de bindende maatregelen te behouden, zal de Commissie er strikt op toezien dat deze maatregelen worden uitgevoerd. Daarnaast zal zij elke vorm van mogelijke benadeling van vrouwen in de selectieprocedures verhelpen, op basis van een onderzoek van het Europees Bureau voor personeelsselectie (EPSO). Wat de combinatie van werk en gezin betreft, worden momenteel de vervangings-, de flexitime- en de telewerkregeling geëvalueerd. Deze beleidsevaluaties worden naar verwachting begin 2009 afgerond.