Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FIETSACTIE GROOT SUCCES
NA 8350 KM FIETSEN NAAR NEPAL IS LIANNE WEER TERUG IN GRONINGEN

Op twee april 2008 gaf burgemeester Wallage het startschot voor de fietsactie van Lianne van den Brand en Sanne Oorebeek. Zij vertrokken op de fiets vanuit Groningen naar de Nepalese stad Bharatpur om geld in te zamelen voor de Groningse Stichting Didi. Deze stichting zet zich in voor een opvanghuis voor vrouwen in Bharatpur. Met hun fietsactie hebben Sanne en Lianne 5000 euro voor de stichting opgehaald.

Lianne van den Brand komt vrijdag 21 november terug in Nederland en is dit weekend beschikbaar voor interviews.

www.stichtingdidi.nl
info@stichtingdidi.nl

Sanne en Lianne zijn na zeven maanden fietsen op 2 november aangekomen in Bharatpur in Nepal. Daar zijn ze verwelkomd door de Nepalese partnerorganisatie van Stichting Didi, het Ideal Women Development Centre. Namens Stichting Didi hebben ze verschillende projecten van het IWDC bezocht en hebben ze met de kinderen van het opvanghuis voor straatjongens van het IWDC een kunstproject uitgevoerd.

Stichting Didi werkt samen met de Nepalese vrouwenorganisatie IWDC. Met het geld uit Nederland zal het IWDC in Bharatpur een huis opzetten waar slachtoffers van vrouwenhandel en huiselijk geweld worden opgevangen en cursussen volgen waardoor ze economische zelfstandig worden. Lianne: "Er moet iets gedaan worden tegen vrouwenhandel. En met dit huis worden de vrouwen niet alleen opgevangen, maar wordt er ook gewerkt aan hun economische zelfstandigheid."

Tijdens hun tocht doorkruisten Sanne en Lianne de volgende landen: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, India en Nepal. Op de website www.bandenvolmetwind.nl hebben Sanne en Lianne een dagboek bij gehouden.