Ingezonden persbericht


Jonge Democraten onderzoeken waarheid achter CDA softdrugs gebrabbel

De Jonge Democraten Amsterdam gaan vanavond op tournee langs coffeeshops in de het centrum van Amsterdam om te onderzoeken of het sofdrugsgebruik af zal nemen wanneer coffeeshops gesloten worden. Een wens die het CDA afgelopen weken meerdere malen uitgesproken heeft en waar de politieke jongerenorganisatie een fel tegenstander van is. De politieke jongerenorganisatie gelieerd aan D66 is van mening dat het CDA met haar maatregel juist de criminaliteit in de hand speelt.

"Het CDA denkt dat met een verbod iedere coffeeshopbezoeker meteen stopt met blowen en dat het probleem daarmee dus is opgelost", zegt Pepijn Nebig, Voorzitter van de Jonge Democraten Amsterdam. "Wij gaan op coffeeshoptocht om aan de klanten te vragen of zij inderdaad van plan zijn hun sofdrugsgebruik te minderen zodra de coffeeshops zullen sluiten. Voor de georganiseerde misdaad zou het natuurlijk fantastisch zijn als niet iedereen naar het CDA luistert: iedereen die blijft blowen is dan op de zwarte markt aangewezen."

Nebig legt uit waar het volgens de Jonge Democraten om gaat. "Het CDA leeft blijkbaar in een wereld waar verstoppertje spelen een goede oplossing is voor een complex probleem. De Jonge Democraten zien ook de problemen in de grenssteden, maar denken niet dat sluiten een goede oplossing is. Juist door softdrugs te reguleren kun je betere controle uitoefenen op het THC gehalte en de criminaliteit die met softdrugs gemoeid is. Wij willen niet dat burgers de overlast blijven houden, alleen omdat het CDA tegen drugsgebruik in het algemeen is. Het CDA wil helemaal geen oplossing voor de overlast, ze wil vooral haar eigen agenda aan burgers opdringen."

De Jonge Democraten verzamelen vanavond 20 november om 22:00 uur op het Turfdraagsterpad 17 te Amsterdam en gaan bij minimaal zeven coffeeshops op onderzoek uit. Bij hun onderzoek worden zij geholpen door de huidige Voorzitter van de Jonge Democraten, Rob Jetten en oud-Voorzitter van de Jonge Democraten Jan Paternotte. Momenteel is Paternotte D66 duoraadslid in de gemeenteraad van Amsterdam.