Ingezonden persbericht


Pressrelease

Acteur Michiel de Jong klimt naar de top voor Stop Kindermisbruik

Amsterdam, 20 november 2008 - Acteur Michiel de Jong verbleef de afgelopen twee jaar lange periodes in Argentinië voor de opnames van de serie Julia's Tango. Op 29 november 2008 vertrekt De Jong opnieuw naar Argentinië, ditmaal in een team van zes bergbeklimmers met als bestemming de Aconcagua berg. De Jong beklimt deze hoogste berg van Zuid-Amerika (6.962m.) om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor stichting Stop Kindermisbruik.

In Argentinië nemen kinderprostitutie en kindersekstoerisme toe. Vanuit Bolivia, Brazilië en Paraguay worden minderjarige kinderen verhandeld. Zij eindigen in de bordelen van Buenos Aires. Opvallend is dat vooral veel pedofielen uit Europa en de Verenigde Staten van deze kinderen misbruik maken.

Michiel de Jong roept het publiek op hem te helpen kindermisbruik te stoppen door MICHIEL te sms'en naar 1008. Hiermee wordt E.1,50 gedoneerd aan Stop Kindermisbruik. Online kan De Jong worden gesteund met een donatie via www.stopkindermisbruik.nl.

Voor meer informatie zie www.michieldejong.tv en www.stopkindermisbruik.nl

Stop Kindermisbruik voert strijd tegen kindermisbruik door projecten te ondersteunen die worden uitgevoerd door lokale partnerorganisaties over de hele wereld. Initiatiefnemers van de stichting zijn Yolanthe Cabau van Kasbergen (tevens ambassadrice) en Arjan Erkel.