Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Diercommunicatie in de praktijk
Heldere informatie over communiceren met dieren

Apeldoorn - november 2008 - Deze maand verschijnt de informatieve uitgave Diercommunicatie in de praktijk. Wat wil uw dier u laten weten? van Piek Stor. In heldere en krachtige taal worden in dit boek veel vragen over het onderwerp beantwoord aan de hand van ervaringen van dierentolken.

Gesprekken van dierentolken met eigenaren en dieren vormen de basis van dit praktische boek. Op een duidelijke, makkelijk leesbare en informatieve wijze geeft auteur Piek Stor antwoord op de vraag wat diercommunicatie inhoudt, hoe dierentolken hun werk uitvoeren. Ook krijgt de lezer inzicht in de belevingswereld van dieren. Het is daarmee een uniek boek dat op een eerlijke en open manier een beeld geeft van diercommunicatie. Ine Hendriks maakte de treffende illustraties erbij.

Zodra mens en dier met elkaar te maken krijgen, is er communicatie. Mensen gebruiken daarbij hun gehoor, gezichtsvermogen, tast, reuk en stem. En veel mensen 'voelen' hun dieren ook aan. Dit 'weten' wat een dier bedoelt, is niet altijd goed uit te leggen aan anderen. Diercommunicatie gaat nog een stapje verder. Het gaat over mensen die communiceren met andermans dieren. Zij hebben zich hierin verder ontwikkeld en worden dierentolken genoemd.

Na het lezen van dit boek zal iedereen op een nieuwe, bewonderende manier naar dieren kijken!

Over de samenstellers
Piek Stor voelt zich van kinds af aangetrokken tot dieren. Zij gebruikt haar tekstvaardigheid om het bijzondere van dieren te delen met een grote groep mensen. Met haar aanrakingsvaardigheid helpt zij dieren fysiek, emotioneel en mentaal in evenwicht komen. Ze schreef dit boek om haar kennis over diercommunicatie met een breed publiek te delen.

Joke van der Sluis is dierentolk en docente. Zij coacht mensen op het gebied van zingevingsvragen en dilemma's in de persoonlijke sfeer. Zij volgde verschillende intuïtieve beroepsopleidingen en cursussen.

Ine Hendriks is illustratrice en maakt grafiek. Haar vrije werk bestaat uit het maken van prenten in mezzotinttechniek. Dieren spelen altijd de hoofdrol in haar werk.