Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 20 november 2008

Fabchannel gaat over op HD in Paradiso

Online-concert-zender Fabchannel.com opent vandaag officieel de deuren van een gloednieuwe HD (High Definition) opnamestudio in Paradiso. Daarmee is Fabchannel het eerste mediabedrijf met permanente HD faciliteiten in een concertzaal.

De unieke opnamestudio, standaard met 5 HD camera's uitgerust, stelt Fabchannel in staat dagelijks HD concertopnames te maken. Deze hoogwaardige content zal via www.fabchannel.com/nl en Fabchannel's internationale portals vertoond worden, en in de toekomst ook via digitale televisie en IPTV.

"Onze oude SD (standard definition) studio was uitstekend geschikt voor de videostreams op onze website, maar om meer internationale artiesten op te kunnen nemen bleek HD een voorwaarde te zijn, met name voor artiesten uit de Verenigde Staten en Groot Brittanie, " aldus Justin Kniest, CEO Fabchannel: "Het opnemen van concerten in HD biedt ons tevens nieuwe exploitatiemogelijkheden zoals HD Video on Demand, IPTV, DVD en Blu-Ray. En we kunnen onze bezoekers vanaf nu nog veel betere concertregistraties tonen dan voorheen. Dat is voor ons het belangrijkst."

De Fabchannel opnameset kan alle HD standaarden aan en is tevens uitstekend geschikt voor reguliere televisieopnames. Het opnameproces is volledig gedigitaliseerd, waardoor er geen tape meer aan te pas komt.

Voor de bouw van de studio ontving Fabchannel financiële ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische Zaken in het kader van het Creative Challenge Call regeling. Alle kennis die wordt opgedaan met de bouw van HD faciliteiten, de distributie van HD content en ontwikkeling van businessmodellen komt ten goede aan de Nederlandse Creatieve Industrie.


---

Meer HD studio info en technische specs op: http://www.fabchannel.com/info/hd-studio Meer info over Fabchannel op: http://www.fabchannel.com/informatie/

Voor meer informatie, aarzel niet en neem contact op met:

FABCHANNEL

Joost de Wit, Press & Publicity Manager

Fabchannel B.V.

Amsterdam Office
Kleine-Gartmanplantsoen 21
1017 RP Amsterdam
The Netherlands
K.v.K 34286240

London Office
21 Quayside, William Morris Way
SW6 2UZ London
United Kingdom

T: +31 (0)20 - 788 27 02
M: +31 (0)65 - 510 82 44
E: joost.dewit@fabchannel.com
W: www.fabchannel.com
W: www.fabchannel.com/blog

Winner W3 Award 2007 - best music site / best broadband site Winner Musikexpress Style Award 2007 - best media
Winner Webby Award 2006 - best music website of the world