Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

126 kilometer podium voor reizend theaterfestival
Karavaan reist over Westfriese Omringdijk

Haarlem 20 november 2008 ­ De Westfriese Omringdijk, symbool voor dde eeuwenlange strijd van de West-Friezen tegen het water, is van 9 juli tot en met 26 juli een inspirerend podium voor reizend theaterfestival Karavaan. Achttien dagen lang reist Karavaan over de dijk met locatietheater, community arts projecten, beeldende kunst en straattheater.

De dijk centraal
De dijk, een imponerend bouwwerk van 126 kilometer lang en de verbindende schakel tussen oude steden als Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, Alkmaar en Schagen, vormt in 2009 een belangrijke inspiratiebron voor de theatermakers van Karavaan. Bijzondere locaties, verhalen en gewoonten uit het verre en minder verre verleden van West-Friesland krijgen een hedendaagse betekenis in nieuwe theaterproducties. Het reizend festivalhart, met voorstellingen, straattheater en beeldende kunst, trekt over de dijk van Hoorn - 9 tot en met 12 juli, naar Alkmaar - 16 tot en met 19 juli en verder naar Schagen - 23 tot en met 26 juli. Andere halteplaatsen van Karavaan zijn Medemblik, Enkhuizen, Opmeer, Wervershoof, Stede Broec, Harenkarspel en Drechterland.

Straattheater in kop van Noord-Holland
Geen Karavaan zonder straattheater. Jaarlijks bezoeken ca. 40.000 inwoners en toeristen de fameuze straattheaterdagen van Karavaan. Ook in 2009 brengt Karavaan professioneel en veelal internationaal straattheater naar 10 gemeenten in Noord-Holland, zowel binnen de grenzen van de Omringdijk als daar buiten.

Westfriese Omringdijk
Westfriese Omringdijk is een meerjarig programma waarin partijen samenwerken om samenhang te bevorderen in het bestaande aanbod op en rond de dijk én nieuw aanbod te creëren op het gebied van cultureel erfgoed, kunst, recreatie. Het programma geeft toekomst aan de Westfriese Omringdijk door een duurzame ontwikkeling als de icoon voor de regio, als het landschappelijk monument van Noord-Holland en als podium voor diverse creatieve initiatieven, waarin amateurs en professionals samenwerken. Reizend theaterfestival Karavaan participeert in 2009 en 2010 in dit initiatief.

Einde persbericht

---



Ingezonden persbericht