Ingezonden persbericht


Départ 2010 helaas niet in Utrecht d.d. 20-11 -'08 ; als platte tekst en als bijlage
Mime-Version: 1.0

Message-Id:


Organisatie Tour de France heeft besloten
Grand Départ 2010 helaas niet in Utrecht

Vandaag heeft de directie van de Tour de France laten weten dat de Grand Départ 2010 niet in Utrecht plaatsvindt. Utrecht is uitermate teleurgesteld. De gemeente Utrecht heeft zich met steun van de Nederlandse regering, de provincie Utrecht en de Koninklijke Wielrenunie de afgelopen jaren ingezet om de Tour de France naar Utrecht te halen. Dit initiatief werd gesteund door een belangrijk deel van de Utrechtse bevolking, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Ondanks dat de Grand Départ niet in Utrecht start, is Utrecht ervan overtuigd dat de inspanningen niet voor niets zijn geweest.

Utrecht was samen met Rotterdam nog in de race voor de Grand Départ 2010. Hoewel de Tour niet in Utrecht start, is Utrecht blij dat de Tour de France in 2010 naar Nederland komt. Daarom heeft Utrecht inmiddels haar welgemeende felicitaties aan Rotterdam overgebracht.

Utrecht bedankt iedereen voor de jarenlange steun, inzet en aanmoediging voor de Utrechtse kandidaatstelling. Gezamenlijk is een topprestatie neergezet. Er is een enthousiast en vakkundig netwerk opgebouwd met onder andere inwoners, het bedrijfsleven en maatschappelijke partners. Dit netwerk kan verder worden ingezet en uitgebouwd bij de lobby naar toekomstige evenementen. Utrecht is een buitengewoon waardevolle ervaring rijker en is er zeker van dat zij hiervan gaat profiteren bij nieuwe ambities voor de stad.