Gemeente Leeuwarden

Leeuwarder buddyproject helpt werkzoekenden op weg

Tien college- en raadsleden van de gemeente Leeuwarden zetten zich de komende tijd tot het uiterste in om voor 20 werkzoekenden een geschikte baan te vinden. Met deze boodschap heeft wethouder Marco Florijn donderdag 20 november de Baanbrekersbeurs geopend.

Burgemeester Ferd Crone en wethouders Gerrit Krol, Roel Sluiter, Marco Florijn en raadsleden Gea Dames, Wyb Feddema, Sieds Brouwer, Sjoerd Feitsma, Jannie Soepboer en Eric Zwierenberg hebben zich als buddy aangemeld. Bij het zoeken naar een baan voor de twee werkzoekenden die zij krijgen toegewezen zullen de politici het werk van professionals niet overnemen. Door het aanboren van hun netwerk doen zij iets extra's bovenop de reguliere begeleiding. Deze aanpak bleek door persoonlijke tussenkomst van wethouder Florijn al succesvol te zijn.

Tijdens de opening van de beurs heeft Sieds Rienks, hoofd Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de bedrijven AB Fryslân, Cendris en Jobschool in het zonnetje gezet vanwege de kansen die zij langdurig werklozen geven.

De gemeente Leeuwarden biedt ook werkzoekenden die eigen baas willen worden een kans. In samenwerking met bureau zelfstandigen Fryslân (BZF) start de gemeente Leeuwarden binnenkort het project 'Ondernemen! Doen!'. Werkzoekenden uit de gemeente Leeuwarden krijgen door deze cursus de kans om zich onder begeleiding voor te bereiden op het starten van een eigen bedrijf. De cursus bestaat uit individuele coachingsgesprekken en groepstrainingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 233 40 02.