Nederland gaat strijd aan met Zweedse en Finse overklokkers tijdens 'Battle of the North'

Overklok-wedstrijd georganiseerd door Intel en ASUS live te volgen via het Internet

Kontich, 20 november 2008 - Nederland is een van de drie deelnemende landen aan een internationale overklok-wedstrijd, die tijdens het laatste weekend van november wordt georganiseerd door Intel en ASUS, in samenwerking met Hardware.Info. Deze 'Battle of the North' vindt plaats op 29 en 30 november en brengt de beste overklokkers uit Nederland, Zweden en Finland samen in een grensoverschrijdende strijd die live te volgen is op het Internet.

Overklokken is net zoiets als dragracen, maar dan met pc's in plaats van met raceauto's. Overklokkers proberen de snelheid van een computerchip zo hoog mogelijk op te voeren. Wie de hoogste snelheid haalt, wint. Het is van cruciaal belang dat de chip tijdens het overklokken maximaal gekoeld wordt. Overklokkers maken dan ook vaak gebruik van vloeibare stikstof, waarmee de temperatuur kan worden teruggebracht tot ver beneden het vriespunt. Tijdens de Battle of the North gaan de deelnemers aan de slag met de gloednieuwe Intel® Core(TM) i7-965 processor met ASUS Rampage II Extreme moederborden, die speciaal ontworpen zijn voor overklokkers en gamers en deel uitmaken van ASUS's Republic of Gamers serie.

"Voor het eerst vindt een overklokwedstrijd plaats waarbij de teams elkaar vanop verschillende locaties bekampen. De Zweden behoren overigens tot de beste overklokkers ter wereld - het Nederlandse team staat dus voor een zware uitdaging", meent Kurt de Buck, Marketing Manager Intel Noord Europa. "De nieuwe Intel Core i7-965 processor waarmee ze aan de slag gaan, leent zich prima tot overklokken dus het zou me niets verbazen als er tijdens deze wedstrijd wereldrecords sneuvelen".

Live te volgen via het Internet
Het Nederlandse team telt drie leden: "Extera" (Mark van Velthoven); "Oldscarface" (Roger Kortenhoeven) en "Viss" (Bart Peters), die allen deel uitmaken van de bekende "Masters of Overclocking". Ze zullen hun Finse en Zweedse tegenstanders tijdens de wedstrijd niet in de ogen kunnen kijken, want de teams gaan op verschillende locaties aan de slag. De thuisbasis van de Nederlandse teams is de stand van Hardware.Info (standnr. 10C011) op het Het Multimedia Event 2008 in de Jaarbeurs te Utrecht. De Zweedse en Finse overklokkers opereren vanuit het bekende 'DreamHack Winter 2008'-festival: een van de grootste game-evenementen ter wereld. Wie er niet bij kan zijn, kan de wedstrijd live volgen op het internet, via www.battleofthenorth.com.

De technologie
Alle drie de teams gebruiken tijdens de wedstrijd dezelfde hardware, bestaande uit onder andere de nieuwe quad-core Intel Core i7-965 Extreme Edition processor, ASUS Rampage II Extreme / ASUS P6T Deluxe moederborden en ASUS NVIDIA GeForce GTX 280 / ATI Radeon HD 4870 X2 videokaarten. De Intel Core i7-965 Extreme Edition is een van de drie nieuwe Intel-processors die Intel deze maand introduceert. De processor richt zich vooral op hardcore gamers en multimediafanaten.

Over Intel
Intel, marktleider in chipinnovatie, ontwikkelt technologieën, producten en initiatieven die de manier waarop mensen leven en werken voortdurend verbeteren. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com.

Over ASUS
ASUS is een vooraanstaande onderneming in het nieuwe digitale tijdperk. Met een wereldwijd personeelsbestand van meer dan achtduizend mensen en een vooraanstaand R&D ontwerpteam, was de omzet van de onderneming in 2007 6,9 miljard U.S. dollar. ASUS staat in de top 10 van ICT-ondernemingen in de BusinessWeek 'InfoTech 100', en staat al elf opeenvolgende jaren op deze lijst. ASUS is ook geselecteerd door de Wall Street Journal Azië als Nr.1 in kwaliteit en service in Taiwan.

Over Het Multimedia Event
Het Multimedia Event is de grootste multimedia beurs in Nederland en de opvolger van de bekende 'HCC-dagen'. Het event vindt plaats van 28 tot en met 30 november in de Jaarbeurs te Utrecht. Bezoekers kunnen op dit evenement de nieuwste gadgets, games, hardware en home entertainment-producten bekijken, uitproberen en kopen. Daarnaast zijn er vele stands waar bezoekers terecht kunnen voor informatie, tips, hulp bij vragen en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op http://www.hme2008.nl/.