Ingezonden persbericht


Nu online: 'Europeana', de Europese digitale bibliotheek

Vandaag wordt in aanwezigheid van de voorzitter van de Commissie, de heer José Manuel Barroso, commissaris Viviane Reding (Informatiemaatschappij en media) en alle EU-ministers voor cultuur en audiovisuele zaken, waaronder Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk, de Europese multimedia online-bibliotheek Europeana (www.europeana.eu) gelanceerd.

Europeana biedt wereldwijde toegang tot de gedigitaliseerde collecties van Europese bibliotheken, musea en archieven. Met één muisklik is het gedigitaliseerde Europese erfgoed, zoals boeken, audio- en filmmateriaal, foto's, schilderijen, kaarten, handschriften, kranten en archiefmateriaal, op het scherm te zien. Dankzij de functionaliteiten van Web 2.0 kunnen bezoekers het materiaal bovendien becommentariëren, doorsturen en opslaan.

Europeana is ontwikkeld door de projectorganisatie Europese Digitale Bibliotheek, die gehuisvest is in de Koninklijke Bibliotheek, nationale bibliotheek van Nederland.

Hieronder treft u het volledige persbericht van de Europese Commissie aan. Voor vragen naar aanleiding van het persbericht kunt u contact opnemen met Martin Selmayr, +32 2.298.12.30.

Met vriendelijke groet,

Helena van Oers
Adviseur Communicatie
Koninklijke Bibliotheek