Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Prijswinnaars Jantje Beton Loterij 2008 bekend
Opbrengst verkoop loten bijna ¤ 1.4 miljoen

Utrecht, 20 november 2008 - Vandaaag, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, zijn de winnende lotnummers van de Jantje Beton Loterij 2008 getrokken. Via de site van Jantje Beton, op teletekst pagina 559 of via telefoon 0900-1234535 (¤ 0,35 perr minuut) kunnen degenen die een lot hebben gekocht, zien of horen of ze iets gewonnen hebben. De loten werden dit najaar verkocht door kinderen van bijna 1.100 basisscholen in Nederland. In totaal verkochten ze 912.693 loten, goed voor een opbrengst van ¤ 1.369.039,50.

Zowel de deelnemende scholen als Jantje Beton profiteren van de opbrengst van de Jantje Beton Loterij. Basisscholen die meedoen aan de Jantje Beton Loterij kunnen de helft van het opgehaalde bedrag besteden aan bijvoorbeeld speeltoestellen voor op het schoolplein. De andere helft gaat naar Jantje Beton, die het geld besteedt aan speelactiviteiten voor kinderen in Nederland.

De kinderen verkopen de loten aan familie, vrienden en kennissen. De prijzen die zij daarmee kunnen winnen zijn kosteloos beschikbaar gesteld door vele sponsors van Jantje Beton. De 1e prijs, één jaar lang gratis boodschappen doen t.w.v. ¤ 50,- per week, is gevvallen in Hardenberg. Andere prijzen zijn onder meer een reischeque t.w.v. ¤1000,-, een wasmachine en een trammpoline.

Over Jantje Beton
Jantje Beton komt op voor de speelkansen van alle kinderen in Nederland. Als kinderen spelen, hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om kinderen spelenderwijs voor te bereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Want door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven!

Kijk voor meer informatie op www.jantjebeton.nl.

Door de minister van Justitie is op 7 maart 2008 vergunning verleend voor de Jantje Beton Loterij 2008 onder nr. C601/1054479.
---